Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd

Nattjäst bröd i långpanna

229 röster
houngsrutor3
houngsrutor4

Servera nybakat bröd till frukost. Gör degen på kvällen och låt den jäsa i kylskåpet under natten. Ta ut den nattjästa degen ur kylen direkt när du vaknar, sätt på ugnen och grädda bröden medan du dukar fram frukostprylarna på bordet. Väck familjen med en härlig doft av nybakat!

Nattjäst bröd i långpanna

16 st

Saftiga brödrutor som är ljuvligt goda med smör, ost och en skiva paprika.

50 g jäst
6 dl mjölk, kall
50 g smör, smält (eller 1/2 dl rapsolja)
2 tsk salt
2 dl grahamsmjöl, rågmjöl eller rågsikt
12–13 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. På kvällen: Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, salt, grahamsmjöl och vetemjöl, lite i taget. Knåda ihop allt till en smidig deg. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min.

2. Tryck ut degen på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Skär den i rutor, 4 x 4 stycken. Pudra över vetemjöl med en sil. Täck degen med plastfolie, en handduk eller ett bakplåtspapper och ställ den i kylskåpet över natten.

3. På morgonen: Ta ut plåten ur kylskåpet och ställ den i rumstemperatur i ca 20 min. Sätt ugnen på 230 grader.

4. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 20 min. Det ska ha fin färg på ytan när det är klart. Låt brödet svalna under bakduk.

1. På kvällen: Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Blanda ner havregrynen och låt blandningen stå i några minuter. Tillsätt smör, honung, salt, grahamsmjöl och vetemjöl, lite i taget. Knåda ihop allt till en smidig deg. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min.
1. På kvällen: Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Blanda ner havregrynen och låt blandningen stå i några minuter. Tillsätt smör, salt, grahamsmjöl och vetemjöl, lite i taget. Knåda ihop allt till en smidig deg. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min.
3. Tryck ut degen på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Skär den i rutor, 5 x 4 centimeter. Pudra över vetemjöl med en sil. Täck degen med plastfolie och ställ den i kylskåpet över natten.
2. Tryck ut degen på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Skär den i rutor, 4 x 4. Pudra över vetemjöl med en sil. Täck degen med plastfolie, en kökshandduk eller ett bakplåtspapper och ställ den i kylskåpet över natten.
3. På morgonen: Ta ut plåten ur kylskåpet och ställ den i rumstemperatur i ca 20 min. Sätt ugnen på 230 grader.
3. På morgonen: Ta ut plåten ur kylskåpet och ställ den i rumstemperatur i ca 20 min. Sätt ugnen på 230 grader.
4. Grädda brödet mitt i ugnen i 20–24 min. Det ska ha fin färg på ytan när det är klart. Låt brödet svalna under bakduk.
4. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 20 min. Det ska ha fin färg på ytan när det är klart. Låt brödet svalna under bakduk.
houngsrutor5
houngsrutor1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Kärleksmums

KÄRLEKSMUMS Saftig chokladbotten med ett ljuvligt täcke av chokladglasyr och kokos. Tips! Baka underbart goda kärleksumsmumffins – klicka här för recept! Kärleksmums 25 bitar 4 ägg3 dl strösocker1 msk vaniljsocker¾ dl kakao2 ½ tsk bakpulver150 g smör, smält1 ½ dl mjölk4 ½ dl vetemjöl Glasyrca 2 msk kaffe½ dl kakao1 msk vaniljsocker5 dl florsocker75 g smör, smält1–2 msk vatten Garneringkokos …

0

Baka i långpanna

Min nya bok Baka i långpanna innehåller recept som är suveräna hela sommaren! KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA MIN BOK BAKA I LÅNGPANNA!

0

Hallongrottpaj

Hallongrottor är en av de absolut populäraste småkakorna och att göra en läcker paj av kakorna är mycket uppskattat och kul att bjuda på. Hallongrottpaj 24 st Deg300 g smör, rumsvarmt1 ½ dl strösocker1 krm salt 6 ½ dl vetemjöl Fyllning1–2 dl hallonsylt GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 180 grader. Nyp ihop smör, strösocker, salt …

0

Smörslungad potatis

Smörslungad färskpotatis med dill, gräslök och flingsalt till midsommarbuffén och den passar perfekt till allt som är grillat. Sommarens absolut godaste potatis! Den kan ätas både varm och kall. Smör förhöjer smaken något enormt och potatisen blir extra lyxig och god.  Smörslungad färskpotatis 1 kg färskpotatissalt50 g smör1 kruka färsk dill1 kruka färsk gräslök flingsalt GÖR SÅ …

0

Hemgjord Pizza Ankarsrum

Reklam för Ankarsrum Nu kan du baka perfekt pizza som från pizzerian – hemma i din egen ugn! Ankarsrum har tagit fram ett pizzastål och en pizzaspade som gör din ugn till en proffsig pizzaugn som på pizzerian. Värm upp pizzastålet, skjut in pizzan med brödspaden och känn dig som en riktig pizzabagare. Så smart …

0

Nyttig bärkaka bakad av banan och ägg

NYTTIG BÄRKAKA BAKAD AV BANAN OCH ÄGG Ca 8 bitar 2 bananer2 ägg1/2 tsk bakpulver1 dl blåbär1 dl hallon GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 250 grader. Mixa ihop bananer, ägg och bakpulver till en smet. 2. Hälls smeten i en pajform eller springform, ca 24 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper. 3. Lägg blåbär och hallon …

0

Smulpaj utan socker och mjöl

Smulpaj utan socker och vetemjöl, med hallon och blåbär. Ljuvligt god och innehåller färre kolhydrater och är en nyttigare paj, men självklart lika god som en vanlig paj! Ett riktigt toppenrecept! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde! Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram …

0

SIRAPSBRÖD I PAJFORM

BAKA BRÖD I PAJFORM Ett brytbröd som blir oerhört saftigt och gott. Bryt en fralla från ditt bröd och njut av det saftiga, mjuka brödet till frukost, på buffén, som tillbehör till middagen eller ta med på picknick. Tips: Kalljäs brödet i kylen över natten! Låt formen med degen jäsa övertäckta i kylen över natten. …

1

JORDGUBBSTÅRTA

Himmelskt god jordgubbstårta fylld med jordgubbsgrädde och härliga tårtbottnar som är mycket enkla att baka! Självklart kan du byta ut fyllningen och dekoreringen mot dina favoriter! JORDGUBBSTÅRTA Ca 15 bitar Botten3 ägg2 dl strösocker2 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1/2 dl mjölk Fyllning2 dl jordgubbssylt (eller vaniljkräm, valfri sylt eller mosade bär)2 dl ovispad vispgrädde1–2 dl mosade …

0

BANANBRÖD utan mjöl

Nyttigt bananbröd. Ett supergott matbröd utan vetemjöl, istället är det bakat på mixade havregryn (havremjöl). Bananen ger brödet en lätt, härlig sötma, men inte för mycket. Supergott till frukost, mellis eller på en utflykt. Skiva gärna upp brödet och frys in i skivor. Tips! Mixa 7 dl havregryn till 6 dl havremjöl eller köp färdigt …

0

Fröknäcke

FRÖKNÄCKE – ett knaprigt knäckebröd som innehåller massor med nyttiga, fiberrika frön. Fröknäcke är lika gott till frukost som tilltugg till en fördrink. Eller ät det som snacks när du är sugen på något gott.  FiberhuskDet går att baka fröknäcket utan fiberhusk, men då kan brödet bli lite skörare och gå sönder lättare. Men lika gott i …

0

Rulltårtstårta

Rulltårtstårta – en underbar, lättbakad tårta som passar att bjuda på till alla kalas, till fika eller som dessert efter en god middag. Så gott och enkelt! Tips! Sylten/fyllningen kan bytas ut mot vaniljkräm, äppelmos, mosad banan, mosade bär, Nutella eller vad man själv önskar. Rulltårtstårta Ca 12 bitar 3 ägg2 dl strösocker2 dl vetemjöl2 tsk …

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x