Bloggar Lindas Bakskola Lindas mat Lindas mat i ugn Lindas pizza

Hemgjord Pizza Ankarsrum

41 röster

Reklam för Ankarsrum

Baka perfekta pizzor som från pizzerian med Ankarsrums pizzastål i ugnen. Stålet absorberar värmen från grillelementet i ugnen och hettas upp till extrema temperaturer som gör att gräddningstiden blir kort för pizzan och den får den perfekta konsistensen som i en riktig pizzaugn.
Skjut in pizzan med pizzaspaden ovanpå pizzastålet. Grädda pizzan i 2–3 minuter beroende på pizzans storlek. Ta ut pizzan med pizzaspaden när den fått fin färg och osten smält.

Nu kan du baka perfekt pizza som från pizzerian – hemma i din egen ugn! Ankarsrum har tagit fram ett pizzastål och en pizzaspade som gör din ugn till en proffsig pizzaugn som på pizzerian.

Värm upp pizzastålet, skjut in pizzan med brödspaden och känn dig som en riktig pizzabagare. Så smart Ankarsrum! Jag är 100 procent nöjd med Ankarsrums pizzastål och pizzaspade! Pizzorna blir helt perfekta, ännu godare än från pizzerian!

Här hittar du mer information och pris om Ankarsrums pizzastål och en pizzaspade.

PIZZA

6–8 pizzor beroende på storlek

50 g jäst
6 dl vatten, fingervarmt
2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
14–15 dl vetemjöl 

Fyllning per pizza
1/2 dl pizzasås
1–2 dl riven ost
ca 150 g skinka, skuren i bitar
oregano

Garnering
ev. ruccola

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnsgallret högt upp i ugnen, 10–15 cm under ugnstaket. Lägg på pizzastålet. Sätt ugnen på 250 grader varmluft i en timme. Ändra till 250 graders grillvärme 10 minuter innan gräddning.

2. Smula ner jästen i bunken på din Ankarsrum Assistent. Tillsätt vatten och sätt igång maskinen på låg hastighet. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Kör maskinen på låg hastighet i 5–8 minuter så att glutentrådarna i degen blir starka. Degens konsistens ska vara smidig, inte för lös och inte för stabbig.

3. Strö lite vetemjöl över degen, sätt på jäslocket och låt degen jäsa i ca 45 minuter.

4. Dela degen i 6–8 bitar. Forma den till bollar.

5. Platta ut en degbit till en tunn pizza ovanpå pizzaspaden. Mjöla ordentligt under degen så att pizzan inte fastnar. Forma en kant runt pizzan.

6. Bred ut pizzasås på pizzan och lägg på skinka, ost och oregano (eller andra valfria ingredienser).  

7. Skjut in pizzan med pizzaspaden ovanpå pizzastålet. Grädda pizzan i 2–3 minuter beroende på pizzans storlek. Håll koll så att den inte bränns.

8. Ta ut pizzan när osten smält och pizzan fått fin färg på kanterna. Lägg gärna på några ruccolablad före servering.

Kolla in Ankarsrums Assistent här – titta på deras olika färger, tillbehör m m.

Här hittar du mer information och pris om Ankarsrums pizzastål och en pizzaspade.

Knåda degen i 5–8 minuter i Ankarsrum Assistent så att glutentrådarna i mjölet blir starka.
Ankarsrum har ett smart jäslock att lägga på bunken under jäsningen.

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Nyttig bärkaka bakad av banan och ägg

NYTTIG BÄRKAKA BAKAD AV BANAN OCH ÄGG Ca 8 bitar 2 bananer2 ägg1/2 tsk bakpulver1 dl blåbär1 dl hallon GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 250 grader. Mixa ihop bananer, ägg och bakpulver till en smet. 2. Hälls smeten i en pajform eller springform, ca 24 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper. 3. Lägg blåbär och hallon …

0

Smulpaj utan socker och mjöl

Smulpaj utan socker och vetemjöl, med hallon och blåbär. Ljuvligt god och innehåller färre kolhydrater och är en nyttigare paj, men självklart lika god som en vanlig paj! Ett riktigt toppenrecept! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde! Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram …

0

SIRAPSBRÖD I PAJFORM

BAKA BRÖD I PAJFORM Ett brytbröd som blir oerhört saftigt och gott. Bryt en fralla från ditt bröd och njut av det saftiga, mjuka brödet till frukost, på buffén, som tillbehör till middagen eller ta med på picknick. Tips: Kalljäs brödet i kylen över natten! Låt formen med degen jäsa övertäckta i kylen över natten. …

0

JORDGUBBSTÅRTA

Himmelskt god jordgubbstårta fylld med jordgubbsgrädde och härliga tårtbottnar som är mycket enkla att baka! Självklart kan du byta ut fyllningen och dekoreringen mot dina favoriter! JORDGUBBSTÅRTA Ca 15 bitar Botten3 ägg2 dl strösocker2 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1/2 dl mjölk Fyllning2 dl jordgubbssylt (eller vaniljkräm, valfri sylt eller mosade bär)2 dl ovispad vispgrädde1–2 dl mosade …

0

BANANBRÖD utan mjöl

Nyttigt bananbröd. Ett supergott matbröd utan vetemjöl, istället är det bakat på mixade havregryn (havremjöl). Bananen ger brödet en lätt, härlig sötma, men inte för mycket. Supergott till frukost, mellis eller på en utflykt. Skiva gärna upp brödet och frys in i skivor. Tips! Mixa 7 dl havregryn till 6 dl havremjöl eller köp färdigt …

0

Fröknäcke

FRÖKNÄCKE – ett knaprigt knäckebröd som innehåller massor med nyttiga, fiberrika frön. Fröknäcke är lika gott till frukost som tilltugg till en fördrink. Eller ät det som snacks när du är sugen på något gott.  FiberhuskDet går att baka fröknäcket utan fiberhusk, men då kan brödet bli lite skörare och gå sönder lättare. Men lika gott i …

0

Rulltårtstårta

Rulltårtstårta – en underbar, lättbakad tårta som passar att bjuda på till alla kalas, till fika eller som dessert efter en god middag. Så gott och enkelt! Tips! Sylten/fyllningen kan bytas ut mot vaniljkräm, äppelmos, mosad banan, mosade bär, Nutella eller vad man själv önskar. Rulltårtstårta Ca 12 bitar 3 ägg2 dl strösocker2 dl vetemjöl2 tsk …

0

Bärkaka

Fantastiskt god och lättgjord kaka som kan serveras som efterrätt, fika eller ta med den på picknicken. Fyll den med hallon, blåbär, jordgubbar, rivet äpple och/eller kanel, kardemumma eller krossad choklad! En perfekt kaka man kan variera i det oändliga! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde! …

0

Mums mums

Mums-mums, gräddbullar, skumbollar – kärt barn har många namn. Ljuvligt goda är de och går bra att frysa in. Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Mums-mums 20–30 st beroende på storlek 4 ½ dl strösocker¾ dl florsocker1 äggvita1 ½ dl vatten, kallt1 ½ msk gelatinpulver1 ½ dl vatten, kokhett  …

0

NYTTIGA BLÅBÄRSMUFFINS

Nyttiga hallonmuffins utan mjöl, socker eller smör. Dessa ljuvligt goda muffins är gjorda av banan och ägg. De blir otroligt fluffiga och goda och är mycket lätta att baka. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde! Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här! NYTTIGA BLÅBÄRSMUFFINS Ca 9 …

2

Hallonpaj

Drömgod, lyxig hallonpaj med frasig smulbotten och krämig, ljuvlig hallonfyllning. Lätt att baka och du kommer garanterat älska den! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde! Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här! Hallonpaj Ca 12 bitar Pajbotten125 g smör3 dl vetemjöl1 dl strösocker1/2 …

0

Nyttiga hallonmuffins utan mjöl

Nyttiga hallonmuffins utan mjöl, socker eller smör. Dessa ljuvligt goda muffins är gjorda av banan och ägg. De blir otroligt fluffiga och goda och är mycket lätta att baka. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde! Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här! …

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x