Banoffepaj – en dessert som är en given succé! Chokladkola, smulig botten, banan och fluffig vispgrädde. En fantastisk kombination av godsaker.
Banoffepaj
14–16 portioner
Botten
1 paket digestivekex 400 g
175 g smör, smält
Fyllning
2 burkar karamelliserad mjölk*, 397 g styck
100 g mörk choklad
3 bananer
5 dl vispgrädde
Garnering
25 g mörk eller ljus choklad eller 1 Daim, hackad
GÖR SÅ HÄR:
1. Krossa kexen till smulor, gärna i en matberedare. Blanda smulorna med smält smör.
2. Tryck ut smulorna i en långpanna, 22 x 35 cm. Tryck upp en smulkant längs formens kant, ca 1 cm hög.
3. Smält chokladen över vattenbad och blanda den med två burkar karamelliserad mjölk. Bred ut krämen till ett jämnt lager ovanpå smulorna i formen.
4. Skär bananerna i skivor och lägg dem ovanpå krämen.
5. Vispa grädden fluffig och spritsa eller bred ut den ovanpå bananskivorna. Strö över lite hackad choklad eller Daim.
*Karamelliserad mjölk (Dulce de leche) är en färdigkokad, söt kolakräm som köps på burk.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Skär bananerna i skivor och lägg dem ovanpå krämen.
Vispa grädden fluffig och spritsa eller bred ut den ovanpå bananskivorna. Strö över lite hackad choklad eller Daim.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!