Bloggar Lindas Bakskola Lindas desserter Lindas semlor

SMÖRDEGSSEMLOR

90 röster

SMÖRDEGSSEMLOR Gör semlor av färdigköpt smördeg, sååååå himla gott och mycket enkelt att göra. Du slippa knåda deg och jäsa. Köp en färdig smördegsrulle (av valfritt märke) och baka de ljuvligaste semlorna. De är inte alls lika mäktiga och söta som vanliga semlor!

Tips! Om man inte vill baka så många semlor kan man frysa in smördegsrutorna mellan ett bakplåtspapper i en plastpåse!

Baka vanliga, klassiska semlor – klicka till mitt favoritrecept här!

Smördegssemlor

12 stycken

1 rulle smördeg (färdigköpt) valfritt märke
5 dl vispgrädde
200 g mandelmassa
några matskedar mjölk
florsocker

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegsrullen.
  2. Skär degen i 12 lika stora rutor.
  3. Lägg rutorna på ett bakplåtspapper på en plåt.
  4. Grädda smördegsrutorna mitt i ugnen i ca 15 minuter, tills de fått en gyllenbrun färg. Låt dem kallna.
  5. Vispa grädden fluffig.
  6. Mosa ihop mandelmassan med mjölk, anpassa mängden mjölk så att mandelmassan blir krämig.
  7. Skär av toppen på smörkrämsrutorna med en vass kniv.
  8. Bred ut mandelmassa på bottnen på smörkrämsrutorna (bred ut ända ut i kanterna).
  9. Spritsa över vispgrädde.
  10. Lägg på locket och pudra över florsocker. Semlorna håller sig frasiga i många timmar i kylen även när man lagt på fyllningen. Jag bakade mina semlor på morgonen och på kvällen var de fortfarande frasiga och goda när de stått i kylen hela dagen.

    Tips! Om man inte vill baka så många semlor kan man frysa in smördegsrutorna mellan ett bakplåtspapper i en plastpåse!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!

Baka en ljuvligt god semmelsockenkaka – klicka till receptet här!

Baka en ljuvligt god semmelsockenkaka – klicka till receptet här!

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Bananbröd

BANANBRÖD Nyttigt bananbröd som jag kryddat med kanel. Så himla gott! Man kan utesluta kanelen om man vill, då blir det mer vanlig brödsmak, men med kanel blir det som ett nyttigt fikabröd helt utan socker. Jag älskar brödet med kanel, så himla gott! Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här! Bananbröd …

0

KESOGRATÄNG

Kesogratäng är en nyttig och supergod maträtt! Servera gärna din Kesogratäng med en fräsch sallad. Kesogratängen innehåller väldigt få kolhydrater. Perfekt för den som vill äta lite kolhydrater (uppskattat hos diabetiker). Till diabetiker: 500 gr Keso 4 % = 8.5 gram kHHela formen innehåller totalt 10 gram kolhydrater. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Här hittar du fler goda …

0

Chokladkolapaj

En ljuvligt god chokladkolapaj. Botten består av smulade Ballerinakakor och är fylld med en krämig, underbar chokladkolakräm. På toppen har jag spritsat härliga gräddtoppar. Så himla god! Chokladkolapaj 12 bitar Botten 2 pkt Ballerina (valfri sort)80 g smör, smält Chokladkolakräm3 dl vispgrädde1 dl ljus sirap2 dl strösocker1 msk kakao50 g smör150 g mörk choklad (eller mjölkchoklad) Garnering2 …

0

BANANGLASS

Nicecream – nyttig bananglass gjord av mjölk och banan! Den är fantastiskt god, krämig och lätt att göra! Ät glassen direkt när den är färdiggjord för när man fryser in den blir den hård och inte alls lika krämig. BANANGLASS 2 frysta bananer1 msk kakao (eller 1 tsk kanel)1–2 dl mjölk (eller havremjölk) GÖR SÅ …

0

Kanelbullesockerkaka i långpanna

Kanelbullesockerkaka i långpannan – saftig, mjuk och smakar kanelbulle, men det är en sockerkaka. Fantastiskt god och ett väldigt populärt recept. Det är omöjligt att bara äta en bit… Så himla god! Går bra att frysa in! Baka en kanelbullesockerkaka i en vanlig sockerkaksform – klicka här för recept Kanelbullesockerkaka i långpanna ca 20 bitar …

1

POLARKAKOR

RECEPT – POLARKAKOR Hembakta, mjuka, runda brödkakor som är ljuvligt goda! Polarkakor är ett populärt köpebröd, men min hembakta variant är ännu godare! Tips! Frys in bröden samma dag de bakas och ta fram och tina dem när du ska äta. Då smakar de som nybakta hela tiden. Ljust bröd blir snabbt torrt och kompakt …

0

Fiskgratäng

En supergod fiskgratäng som är väldigt enkelt att tillaga! Använd valfri fisk, t ex torsk, lax eller annan fisk. Passar lika bra på vardagar som på helgen när man vill äta lite festligare. Tips! Smaksätt såsen med lite rivet citronskal eller riven pepparrot Fiskgratäng 6 personer 6 fiskfiléer av valfri sortsaltsvartpepparpotatismos (för 6 personer) recept …

0

Lasagne i stekpanna

LASAGNE I STEKPANNA Allt tillgas i en och samma stekpanna och resultatet blir den allra godaste lasagnen. Att tillaga lasagne i en stekpanna är väldigt enkelt och fantastiskt gott! Det här är ett nytt favoritrecept hemma i min familj! Sååå gott! Tänk på att du behöver ha en stor stekpanna med hög kant, annars får du halvera …

0

Vaniljkrämbullar

Vaniljkrämbullar – underbart goda, saftiga och läckra bullar fyllda med vaniljkräm! Såååå himla goda!!! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde! Vaniljkrämbullar Ca 20 st 50 g jäst3 dl mjölk, fingervarm 1 ½ dl strösocker 1 krm salt½ tsk kardemummakärnor, mortlade1 ägg150 g smör, rumsvarmt11–12 dl vetemjöl Fyllningca 2 dl marsankräm (blandas …

2

Bananlimpa med havregryn

BANANLIMPA Nyttig, supergod bananlimpa med havregryn och ägg i degen istället för vetemjöl. Degen rör man bara ihop och den behöver varken knådas eller jäsa. Superenkelt! Det här brödet är såååå himla gott! En superbra recept som dessutom är hälsosamt!TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde! Bikarbonat …

0

KANELBULLESOCKERKAKA

En av de allra godaste sockerkakorna jag vet! Jag älskar denna kanelbullesockerkaka. Baka och njut! KANELBULLESOCKERKAKA  12 bitar 2 dl strösocker2 ägg1 dl mjölk2 tsk vaniljsocker2 tsk bakpulver100 g smör, smält3 dl vetemjöl Fyllning1 tsk kanel2 msk strösocker GÖR SÅ HÄR Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Tillsätt …

2

Bondbröd

BONDBRÖD Brödet får en härlig skorpa med ett saftig, mjukt innanmäte. Servera det till frukost, till helgmiddagen eller ta med på utflykten. Bondbröd 2 stycken 50 g jäst5 dl vatten, fingervarmt1/2 dl rapsolja eller olivolja2 tsk salt12–13 dl rågsikt GÖR SÅ HÄR 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts …

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x