Bloggar Lindas Bakskola Lindas mat

Lasagne i stekpanna

129 röster
Servera en fräsch, supergod avokadosallad till lasagnen – klicka här för recept!
Gör en ljuvligt god Pastalasagne – klicka här för recept!

LASAGNE I STEKPANNA Allt tillgas i en och samma stekpanna och resultatet blir den allra godaste lasagnen. Att tillaga lasagne i en stekpanna är väldigt enkelt och fantastiskt gott! Det här är ett nytt favoritrecept hemma i min familj! Sååå gott! Tänk på att du behöver ha en stor stekpanna med hög kant, annars får du halvera receptet.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Lasagne i stekpanna

Ca 4 personer

1 gul lök
500 g köttfärs (eller vegofärs)

2 klyftor vitlök 
salt

svartpeppar
2 msk torkad oregano
1/2 dl tomatpuré
2 burkar krossade tomater
ca 8 lasagneplattor
(eller fler om du vill det)

Vitsås
6 dl mjölk
1/2 dl vetemjöl
1 krm salt

Garnering
2 dl riven ost

GÖR SÅ HÄR

1. Hacka löken och stek den i lite olja. Tillsätt köttfärsen och stek den under tiden du trycker sönder den med en gaffel. 

2. Krydda med vitlök, salt, svartpeppar och oregano. Tillsätt tomatpuré och krossade tomater. Låt allt puttra ihop till en köttfärssås.

3. Vitsås: Blanda kall mjölk och vetemjöl i en kastrull. Vispa ihop allt så att mjölet finfördelas i mjölken. Salta. Koka upp och låt puttra på svag värme tills mjölken tjocknar lite. Mjölk bränns lätt så koka inte på för hög värme.

4. Dela på lasagneplattorna och tryck ner dem i köttfärssåsen. Häll över vitsåsen. Låt allt puttra under ett lock i 15–20 min eller tills lasagneplattorna är mjuka. Tillsätt lite mer vatten eller mjölk om köttfärssåsen blir torr medan det puttrar. Den ska vara krämig, inte torr.

5. Strö över riven ost, sätt på locket tills osten smält. Smaklig måltid.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Vaniljkrämbullar

Vaniljkrämbullar – underbart goda, saftiga och läckra bullar fyllda med vaniljkräm! Såååå himla goda!!! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde! Vaniljkrämbullar Ca 20 st 50 g jäst3 dl mjölk, fingervarm 1 ½ dl strösocker 1 krm salt½ tsk kardemummakärnor, mortlade1 ägg150 g smör, rumsvarmt11–12 dl vetemjöl Fyllningca 2 dl marsankräm (blandas …

2

Bananlimpa med havregryn

BANANLIMPA Nyttig, supergod bananlimpa med havregryn och ägg i degen istället för vetemjöl. Degen rör man bara ihop och den behöver varken knådas eller jäsa. Superenkelt! Det här brödet är såååå himla gott! En superbra recept som dessutom är hälsosamt!TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde! Bikarbonat …

0

KANELBULLESOCKERKAKA

En av de allra godaste sockerkakorna jag vet! Jag älskar denna kanelbullesockerkaka. Baka och njut! KANELBULLESOCKERKAKA  12 bitar 2 dl strösocker2 ägg1 dl mjölk2 tsk vaniljsocker2 tsk bakpulver100 g smör, smält3 dl vetemjöl Fyllning1 tsk kanel2 msk strösocker GÖR SÅ HÄR Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Tillsätt …

2

Bondbröd

BONDBRÖD Brödet får en härlig skorpa med ett saftig, mjukt innanmäte. Servera det till frukost, till helgmiddagen eller ta med på utflykten. Bondbröd 2 stycken 50 g jäst5 dl vatten, fingervarmt1/2 dl rapsolja eller olivolja2 tsk salt12–13 dl rågsikt GÖR SÅ HÄR 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts …

1

Piroger

Piroger är vansinnigt gott. Pirogerna går bra att frysa in, men värm dem gärna lite försiktigt i mikron precis när de ska ätas. Pirogerna kan fyllas med i princip vad som helst som man gillar, t ex ost & skinka, kyckling, köttfärs, tacoköttfärs, grönsaker med mera. De kan göras vegetariska eller veganska (ersätt då mjölken i …

1

Böngryta

Böngryta – som är en favoritmiddag hemma hos oss! Mättande, smakrik och en mycket lättlagad böngryta som går bra att frysa in. Böngryta 8–10 portioner 1 gul lök2 klyftor vitlök1/2 tsk curry1 tsk chiliflakes1/2 tsk salt1/2 tsk paprikakrydda1 tärning grönsaksbuljong (eller 1 1/2 msk flytande grönsaksbuljong)3 paket krossade tomater (à 400 gram)5 burkar valfria bönor och/eller …

0

Tekaksfrallor

TEKAKSFRALLOR. Sånt här bröd går inte att köpa! Man måste baka det själv! Saftigare, mjukare bröd får man leta efter. Så lyxigt och gott bröd! Frallornas frallor! Går bra att frysa in. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde! TEKAKSFRALLOR Ca 20 st 50 g jäst6 dl mjölk, fingervarm2 tsk salt1/2 …

28

RECEPT INSTAGRAM LINDAS BAKSKOLA

KLICKA PÅ RECEPTLÄNKARNA NEDAN! ⬇️ Vitlökspotatis – recept klicka här •BESTÄLL LINDAS BAKBÖCKER – KLICKA HÄR! ⏩⏩⏩BESTÄLL Lindas BAKBÖCKER – KLICKA HÄR! PRENUMERERA PÅ HELLO FRESH  KLICKA HÄR!

0

Bröd i springform

Enkelt brödrecept – ett mycket gott, saftigt, luftigt och lättbakat bröd som är perfekt att äta till frukost, mellanmål, till en sallad eller som måltidsbröd till middagen. Brödet som passar till alla tillfällen. Tips! Byt ut 2 dl rågsikt mot grahamsmjöl om du vill ha mer fibrer i brödet. Tips om du vill kalljäsa brödet! Gör …

6

Cornflakeschoklad

Cornflakeschoklad. Små krispiga, ljuvliga chokladpraliner med frasiga cornflakes i chokladen. Så himla goda och mycket lätta att göra själv. Julgodis som verkligen är uppskattat och alla kan göra det själva utan att misslyckas. Cornflakeschoklad 150 g choklad3 dl Corn flaket (eller andra krispiga flingor) GÖR SÅ HÄR 1. Smält chokladen i en skål över vattenbad. 2. Krossa …

6

CHOKLADFUDGE med 2 ingredienser

Chokladfudge med bara 2 ingredienser – himmelskt gott för alla chokladälskare!!! Ett tips är att tillsätt något krispigt i fudgen, t ex hackad sötmandel, hackade nötter eller krispiga flingor. Då blir fudgen ännu godare! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde! CHOKLADFUDGE med 2 ingredienser 400 g mörk …

0

Risbräck

RISBRÄCK Risbräck består av smält choklad och puffat ris – ett klassiskt, underbart godis som passar både jul och påsk. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) RISBRÄCK JULGODIS 200 g choklad (valfri sort, ljus, mörk eller mjölkchoklad)5 dl rispuffar GÖR SÅ HÄR1. Smält chokladen i en skål över ett vattenbad i en kastall. 2. Ta bort chokladen från värmen och …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x