Rustika morotsrutor som innehåller både fibrer och morötter som gör brödet extra saftigt och gott. Ett bröd som räcker till många och gör frukosten riktigt lyxig.
Reklam för Lindas ugnsplåt
Detta recept på sirapsfrallor har jag anpassat till min nya ugnsplåt som ni ser på bilden nedan! Beställ gärna min nya ugnsplåt här!
Beställ gärna min nya ugnsplåt här!
Min plåt har perfekta mått för ett bakplåtspapper. Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form.
I min suveräna ugnsplåt bakar jag saftiga sirapsfrallor som blir fantastiskt saftiga och goda när de jäser ihop på ugnsplåten! Jag rekommenderar varmt att baka i denna plåt som jag tagit fram för att exakt denna konstruktion är min favoritplåt! De raka kanterna gör gräddningen jämn och perfekt och materialet leder värmen bra!
Klicka här för att beställa hem plåten och baka!
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!
Morotsbröd i långpanna
20 st
25 g jäst
5 dl vatten eller mjölk, fingervarmt
1/2 dl rapsolja
2 dl havregryn
3 dl rågmjöl eller grahamsmjöl
2 tsk salt
150 g morötter, rivna
ca 8 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Blanda ner havregryn och rågmjöl och låt blandningen stå i ca 5 min. Tillsätt rapsolja, salt, rivna morötter och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter så glutentrådarna blir starka. Låt degen jäsa under bakduk i 45–60 min.
2. Tryck ut degen med mjölade händer i Lindas ugnsplåt, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
3. Skär degen i rutor, 5 x 4 stycken.
4. Nagga rutorna med en gaffel. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader.
5. Grädda brödet mitt i ugnen i 18–20 min. Låt det svalna på ett galler under bakduk.
Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!