Bloggar Lindas Bakskola Lindas kladdkakor Lindas mjuka kakor

Bärkladdkaka

63 röster

När man får oväntat besök är en den här kladdkakan alltid uppskattad och läcker att bjuda på. Du kan själv välja vilka bär du lägger på smeten.

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Vit bärkladdkaka

Ca 16 bitar

250 g smör
5 dl strösocker
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
4 ägg
Tips! Tillsätt 200 g vit choklad i smeten (smält ner den ihop med smöret) Den vita chokladen är frivillig men gör kakan ännu godare och lyxigare!

Garnering
300–400 g blandade bär, t ex blåbär, hallon och jordgubbar
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöreti en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en form 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.

3. Lägg ut bären på smeten.

4. Grädda kladdkakanmitt i ugnen i 22–25 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha kakan.

5. Låt kladdkakan kallna i formen. Pudra över florsocker före servering. Servera gärna med vispgrädde eller vaniljglass.

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

BAGUETTER

Rustika baguetter med flingsalt på toppen. De har en frasig skorpa och luftigt innanmäte. Bjud på dessa goda baguetter till helgmiddagen, på buffén eller ta med på picknick. Tips! Degen kan stå och jäsa i kylen hela dagen om du vill förbereda och göra degen 6-8 timmar innan den ska gräddas. Baka sedan ut bröden en …

0

BANANKAKA I LÅNGPANNA

BANANKAKA Kanel och banan är en ljuvlig kombination. Den här mjuka, saftiga kakan kan ätas som den är eller med en klick grädde – då blir det en läcker dessert. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde! Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka …

0

Ankarsrummare

Reklam för Ankarsrum Brödet är extra mjukt, fluffigt och himmelskt gott! Degen knådar jag i min Ankarsrum assistent som gör glutentrådarna i degen starka och brödet blir extra fluffigt och saftigt under gräddningen!  TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde! Här hittar du fler goda, enkla bröd …

0

Kyckling och klyftpotatis i Cosori airfryer

Reklam för Cosori Airfryer COSORI AIRFRYER – ENKLASTE MATLAGNINGEN JAG TESTAT Jag har hittat ett nytt sätt att laga mat – i Cosoris airfryer. Så himla smidigt, enkelt och gott! Cosoris airfryer är som en liten ugn, som man kan ta med sig och använda vart man än är, så länge det finns el. ALLT-I-ETTAtt tillaga …

0

Citronkärleksmums

Sötsyrliga, saftiga citronrutor med härlig citronglasyr. Kärleksmums är en klassiker, men då med choklad. Denna variant med citron är gudomligt god och rekommenderas varmt. Citronkärleksmums Ca 20 bitar 4 ägg3 dl strösocker1 msk vaniljsocker1 msk bakpulver150 g smör, smält1 ½ dl mjölk5 dl vetemjöl 1 citron, finrivet skal Glasyr5 dl florsocker1 msk vaniljsocker75 g smör, smält3–4 msk pressad …

1

ENKLA BAGELS

ENKLA BAGELS Klassiska bagels brukar kokas i vatten före gräddning, men jag har gjort en enklare variant där jag hoppar över det momentet. Ljuvligt goda bröd som passar både frukost, mellanmål, picknick och buffé. Enkla bagels 12 st 50 g jäst6 dl vatten, fingervarmt2 tsk salt3 msk rapsolja7 dl rågsiktca 7 dl vetemjöl Garnering1 ägg, …

0

BONDFRALLOR

BONDFRALLOR Mjuka, oerhört fluffiga och härliga frallor som även kan kalljäsa i kylen över natten. Gör degen på kvällen och låt frallorna jäsa på plåten i kylen över natten. Grädda brödet direkt när du vaknar och njut av nybakat till frukost. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt …

0

POLARFRALLOR I SPRINGFORM

REKLAM FÖR ANKARSRUM Fantastiskt fluffiga, mjuka och goda frallor med sirap i degen. De allra saftigaste bröden man kan baka själv kan jag nästan lova.  Tips!Jag älskar att göra bröddeg och bulldeg i min Ankarsrum assistent, det är väldigt enkelt, inget kladd och glutentrådarna blir ordentligt starta! Det gör brödet fluffigare, saftigare och högre! Det …

1

NYTTIG BLÅBÄRSGLASS

En ljuvligt god blåbärsglass utan tillsatt socker eller grädde. Den är fantastiskt krämig och god! Och innehåller bara banan, blåbär och naturell yoghurt! SUPERENKEL OCH SUPERGOD!!! NYTTIG BLÅBÄRSGLASS 2 bananer, fryst i skivor3 dl blåbär, frysta1 dl naturell yoghurt, kvarg (eller mjölk) GÖR SÅ HÄR Mixa frysta bananskivor och frysta blåbär ihop med naturell yoghurt …

0

POLARFRALLOR

Polarfrallor – fluffiga, härliga, mjuka frallor som är makalöst goda! Nybakat bröd när det är som allra godast! Bröden går bra att frysa in! Baka i Airfryer!GÖR SÅ HÄR:Gör en halv sats deg. Dela degen i 12 frallor. Följ punkt 1–3. Grädda frallorna i 200 grader i din airfryer i 12–15 minuter. Här hittar du …

0

Flygande Jacob

Flygande Jacob är en klassiker som innehåller kyckling, banan, stekt bacon, vispad grädde, chilisås och salta rostade jordnötter. En grymt god maträtt som hela min familj älskar! Tips! Tillaga en ljuvligt god kycklingköttfärssås till din pasta! Klicka här för recept! Flygande Jacob 4–6 personer 2 grillade kycklingar eller 4 stekta kycklingfiléeritaliensk salladskrydda2 bananer5 dl vispgrädde1 …

0

SMÖRDEGSSEMLOR

SMÖRDEGSSEMLOR Gör semlor av färdigköpt smördeg, sååååå himla gott och mycket enkelt att göra. Du slippa knåda deg och jäsa. Köp en färdig smördegsrulle (av valfritt märke) och baka de ljuvligaste semlorna. De är inte alls lika mäktiga och söta som vanliga semlor! Tips! Om man inte vill baka så många semlor kan man frysa …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x