När man får oväntat besök är en den här kladdkakan alltid uppskattad och läcker att bjuda på. Du kan själv välja vilka bär du lägger på smeten.
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Vit bärkladdkaka
Ca 16 bitar
250 g smör
5 dl strösocker
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
4 ägg
Tips! Tillsätt 200 g vit choklad i smeten (smält ner den ihop med smöret) Den vita chokladen är frivillig men gör kakan ännu godare och lyxigare!
Garnering
300–400 g blandade bär, t ex blåbär, hallon och jordgubbar
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöreti en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en form 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
3. Lägg ut bären på smeten.
4. Grädda kladdkakanmitt i ugnen i 22–25 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha kakan.
5. Låt kladdkakan kallna i formen. Pudra över florsocker före servering. Servera gärna med vispgrädde eller vaniljglass.
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!