Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Lindas pizza

Calzone – inbakad pizza

147 röster

Calzone – inbakad pizza som är himmelskt god!

Pizza – Calzone! Jag älskar inbakad pizza, det är så himla gott! Innehållet blir så saftigt och gott med den smälta osten som rinner ut när man skär den i bitar. Ljuvligt! Fyllningen kan man variera med vad man vill. I stället för skinka är det gott med köttfärssås, tacoköttfärs, salami eller enbart grönsaker om man vill göra en vegetarisk variant.

Calzone – inbakad pizza

ca 6 st beroende på storlek

1 pkt jäst
6 dl vatten, fingervarmt
1 tsk salt
1 msk rapsolja eller olivolja
14–16 dl vetemjöl

Fyllning (1 calzone)
2 msk pizzasås
ca 100–150 g riven ost
ca 100 g skinka
oregano 

Garnering (kan uteslutas)
rapsolja
oregano

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.

2. Dela degen i ca 6 bitar. Kavla ut dem till rundlar, ½–1 cm tjocka, på ett mjölat bakbord. Lägg dem på varsin plåt med bakplåtspapper.

3. Bred ut pizzasåsen på halva rundeln (ej ända ut i kanterna).

4. Strö över riven ost och skinka, varva så att det blandas. Strö över oregano.

5. Vik ihop pizzan på mitten genom att lyfta upp pappret och lägga det över pizzan. Nyp ihop kanterna ordentligt så fyllningen inte läcker ut. Låt pizzan jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader varmluft, eller grädda i en pizzaugn.

6. Grädda pizzan mitt i ugnen i ca 10 min. Håll koll så att den inte bränns på ytan.

7. Pensla pizzan med lite rapsolja och strö eventuellt över lite oregano (behöver inte göras).

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Knäckig blåbärspaj

Det knäckiga täcket är knäckande gott. Det går bra att byta ut blåbären mot hallon, jordgubbar eller äpplen om man vill variera sig ibland. Servera gärna med en krämig vaniljsås. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde! Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka …

0

Dillstuvad potatis

Krämig dillstuvad potatis är gott till det mesta! Speciellt till lax eller annan fisk, men även till kyckling kött och vegobiffar! Det är lätt att tillaga, men man får vara försiktig och inte koka på för hög värme för mjölk bränns väldigt lätt. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept …

0

Leopardkaka

Tigerkaka, leopardkaka, ja det finns flera djuriska namn på kakorna. Den här ljus och mörk fläckiga kakan har fått sitt namn från leoparden. Tigerkakan är mer randig, men annars ganska lika recept! En härlig mjuk, saftig kaka med ljus apelsin- och mörk chokladsmet. En toppengod kaka att bjuda på till fikat! TIPS! Följ gärna Lindas …

0

Bärkladdkaka

När man får oväntat besök är en den här kladdkakan alltid uppskattad och läcker att bjuda på. Du kan själv välja vilka bär du lägger på smeten. Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde! Vit bärkladdkaka …

0

BAGUETTER

Rustika baguetter med flingsalt på toppen. De har en frasig skorpa och luftigt innanmäte. Bjud på dessa goda baguetter till helgmiddagen, på buffén eller ta med på picknick. Tips! Degen kan stå och jäsa i kylen hela dagen om du vill förbereda och göra degen 6-8 timmar innan den ska gräddas. Baka sedan ut bröden en …

0

BANANKAKA I LÅNGPANNA

BANANKAKA Kanel och banan är en ljuvlig kombination. Den här mjuka, saftiga kakan kan ätas som den är eller med en klick grädde – då blir det en läcker dessert. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde! Bananakaka i långpanna 200 g smör, rumsvarmt 4 dl strösocker4 ägg2 …

0

Ankarsrummare

Reklam för Ankarsrum Brödet är extra mjukt, fluffigt och himmelskt gott! Degen knådar jag i min Ankarsrum assistent som gör glutentrådarna i degen starka och brödet blir extra fluffigt och saftigt under gräddningen!  TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde! Ankarsrummare 12 st 50 g jäst6 dl …

0

Kyckling och klyftpotatis i Cosori airfryer

Reklam för Cosori Airfryer COSORI AIRFRYER – ENKLASTE MATLAGNINGEN JAG TESTAT Jag har hittat ett nytt sätt att laga mat – i Cosoris airfryer. Så himla smidigt, enkelt och gott! Cosoris airfryer är som en liten ugn, som man kan ta med sig och använda vart man än är, så länge det finns el. ALLT-I-ETTAtt tillaga …

0

Citronkärleksmums

Sötsyrliga, saftiga citronrutor med härlig citronglasyr. Kärleksmums är en klassiker, men då med choklad. Denna variant med citron är gudomligt god och rekommenderas varmt. Citronkärleksmums Ca 20 bitar 4 ägg3 dl strösocker1 msk vaniljsocker1 msk bakpulver150 g smör, smält1 ½ dl mjölk5 dl vetemjöl 1 citron, finrivet skal Glasyr5 dl florsocker1 msk vaniljsocker75 g smör, smält3–4 msk pressad …

1

ENKLA BAGELS

ENKLA BAGELS Klassiska bagels brukar kokas i vatten före gräddning, men jag har gjort en enklare variant där jag hoppar över det momentet. Ljuvligt goda bröd som passar både frukost, mellanmål, picknick och buffé. Enkla bagels 12 st 50 g jäst6 dl vatten, fingervarmt2 tsk salt3 msk rapsolja7 dl rågsiktca 7 dl vetemjöl Garnering1 ägg, …

0

BONDFRALLOR

BONDFRALLOR Mjuka, oerhört fluffiga och härliga frallor som även kan kalljäsa i kylen över natten. Gör degen på kvällen och låt frallorna jäsa på plåten i kylen över natten. Grädda brödet direkt när du vaknar och njut av nybakat till frukost. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt …

0

POLARFRALLOR I SPRINGFORM

REKLAM FÖR ANKARSRUM Fantastiskt fluffiga, mjuka och goda frallor med sirap i degen. De allra saftigaste bröden man kan baka själv kan jag nästan lova.  Tips!Jag älskar att göra bröddeg och bulldeg i min Ankarsrum assistent, det är väldigt enkelt, inget kladd och glutentrådarna blir ordentligt starta! Det gör brödet fluffigare, saftigare och högre! Det …

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x