Gör nyttig glass av banan, jordgubbar och mjölk eller yoghurt – så himla gott och en glass man kan äta hur mycket som helst av! Mums!
Här hittar du fler recept utan socker – klicka här!
NICECREAM – NYTTIG JORDGUBBS– & BANANGLASS UTAN SOCKER
2 portioner
250 g frysta jordgubbar
1 fryst banan
ca 1 dl mjölk, mild yoghurt eller vaniljkvarg
GÖR SÅ HÄR
1. Skär de frysta jordgubbarna och bananen i bitar. Låt de eventuellt ligga framme några minuter så är de blir enklare att skära, men inte för länge så de tinar.
2. Lägg alla ingredienserna i en mixer. Mängden banan och yoghurt kan man reglera själv. Mer mjölk eller yoghurt gör glassen något krämigare.
3. Mixa alla ingredienserna till en slät glass. Ät glassen direkt, då är den allra godast. Tänk på att den smälter snabbt!