Baka mina ljuvligt goda kärleksmumsbrownies! Underbar glasyr med kokos på toppen!
Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!
KÄRLEKSMUMSBROWNIES
Ca 12 bitar
150 g smör
3 dl strösocker
1/2 dl kakao
1/2 tsk salt
1 ¾ dl vetemjöl
2 ägg
Glasyr
30 g smör
1 msk kakao
1 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
1 msk kaffe
ev. lite vatten
Garnering
ca ½ dl strössel
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form 18 x 22 cm eller en rund springform, ca 24 cm i diameter. (Bröa gärna med kokos).
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–24 min. Låt den kallna i formen.
4. Glasyr: Smält smöret i en skål. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop till en bredbar glasyr. Tillsätt lite extra florsocker om den är för lös eller lite mer kaffe eller vatten om den är för fast i konsistensen.
5. Strö över strössel. Ställ kakan i kylen i ca 30 min och låt glasyren stelna innan den skärs i bitan. Förvara kakan i kylen.
Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!