Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd

FRALLOR I PAJFORM


BAKA FRALLOR I PAJFORM
Ett brytbröd som blir oerhört saftigt när frallorna jäser ihop med varandra. Bryt en fralla från ditt bröd och njut av det saftiga, mjuka brödet till frukost, på buffén, som tillbehör till middagen eller ta med på picknick.

Tips: Kalljäs brödet i kylen över natten! Låt formen med degfrallorna jäsa övertäckta i kylen över natten. Grädda dem direkt när du vaknar så kan du njuta av nygräddat bröd till frukost. Ta fram bröden ur kylen när du sätter på ugnen.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

FRALLOR I PAJFORM

8 st

25 g jäst
4 dl mjölk (eller vatten), fingervarm
2 msk rapsolja
1 tsk salt
8 dl vetemjöl (eller 6 dl vetemjöl + 2 dl rågsikt eller grahamsmjöl)

GÖR SÅ HÄR

1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölk (eller vatten) och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt rapsolja, salt och vetemjöl. Blanda ihop allt till en lätt kladdig deg och knåda den i några minuter, gärna i maskin (knåda för hand är kladdigt med denna deg, men funkar det med). 

2. Rulla degen i vetemjöl. 

3. Rulla ut degen till en längd. Dela den i åtta bitar.

4. Rulla bollar av degbitarna. 

5. Lägg degbollarna i en pajform, klädd med bakplåtspapper (knöggla först ihop bakplåtspappret så det blir skrynkligt, då ligger det bättre i formen). Strö lite mjöl över bröden.

6. Låt bröden jäsa i 45–60 min. Sätt ugnen på 230 grader. 

7. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 min. Låt dem svalna på bakplåtspappret i eller utanför formen.

Tips! Doppa dina frallor i tzatziki – klicka här för recept!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är brytbröd-i-pajform-stegförsteg-1024x352.jpg
Prenumerera
Notis om
guest
2 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ankie
Ankie
6 månader sedan

Hej! Kan man byta ut rapsolja mot matolja?

lindasbakskola
lindasbakskola
Svara på  Ankie
5 månader sedan

Ja, absolut.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

SIRAPSLIMPA

SIRAPSLIMPA En helt underbar, supersaftig sirapslimpa som jag bakar väldigt ofta. Sirapslimpa är ett favoritbröd som håller sig färskt länge och passar alla tillfällen, frukost, till buffén, utflykten, mellanmål m m.Tips! Om man inte har några limpformar kan man lägga degen i form av limpor på en plåt av bakplåtspapper och grädda. Limporna blir då …

1

enkelt stekpannebröd

ENKELT STEKPANNEBRÖD Det mjuka, härliga stekpannebröden tar bara några minuter att grädda i stekpannan. Supergott och mycket lätt stekpannebröd att baka med ingredienser man oftast har hemma. TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här!) Vill du ha fler bra recept från Lindas bakskola – köp Lindas bakböcker med nya, härliga recept som också har steg-för-stegbilder …

0

Havregrynsgrötpannkakor

HAVREGRYNSGRÖTPANNKAKOR Mättande, goda pannkakor med havregrynsgröt som innehåller få kolhydrater per pannkaka. Supersmarriga och lätta att steka, men stek dem tillräckligt länge så de inte faller isär. Pannkakor med havregrynsgröt kan ätas till frukost, lunch, mellis och innan och efter träning. Som stekt gröt, men med ägg i. Servera havregrynsgrötpannkakorna gärna med bär, sylt eller …

1

klassisk äppelkaka

En klassisk, ljuvligt god äppelkaka som är enkel att baka och ingredienserna har man oftast hemma! Äppelkaka är så gott och det här klassiska favoritreceptet blir alltid lyckat. Tips! Gör eget, hemgjort äppelmos – klicka här för recept! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) klassisk ÄPPELKAKa Servera gärna med vaniljvisp – klicka här för recept! Ca …

1

Avokado, tomat & lök- sallad

Avokado, tomat & lök- sallad. En fräsch, underbart god och krämig sallad som passar till de flesta maträtter. Eller lägg en sked på en bit fröknäcke – det är magiskt gott och en perfekt förrätt eller till ett glass bubbel före middagen. Tips! Baka goda baguetter till salladen – klicka här för recept! TIPS! Följ gärna …

0

CITRONPAJ

Sötsyrlig citronpaj med frasig brotten, krämig fyllning och fluffig vispgrädde. En lyxig favoritpaj som både vi vuxna och mina barn älskar! Citronpaj är galet gott, en perfekt dessert som dessutom är lätt att baka! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Gör fluffig, supergod, lättgjord citronmousse till dessert – receptet finns här! CITRONPAJ Ca 12 bitar125 g smör3 …

0

Lindas julbak

REKLAM FÖR LINDAS JULBAK Min bok Lindas julbak är äntligen klar! Beställ gärna min bok – klicka här! Jag är så otroligt nöjd med min julbakbok. Jag har alltid saknat en bok som innehåller alla de recept man vill baka till jul. Och då bestämde jag mig för att göra en bok komplett bok med …

0

chokladbollar

Godaste, smarrigaste chokladbollarna! Chokladbollar, havrebollar, kokosbollar, ja kärt barn har många namn… TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) CHOKLADBOLLAR 10–20 st beroende på storlek 5 dl havregryn100 g smör, rumsvarmt1 dl kokos (kan uteslutas)1 msk vaniljsocker2 msk kakao2 msk kaffe (kan ersättas med vatten)2 dl florsocker (kan bytas ut mot 1 ½ dl strösocker)ev. några …

0

SMÖRBAKAD POTATIS

SMÖRBAKAD POTATIS Denna potatis i ugn är drömmen, den är ljuvligt god. Ett riktigt favoritrecept som passar till de flesta maträtter och är bland det enklaste man kan tillaga! Det går bra att använda olja istället för smör. Potatisen blir oerhört saftig, god och smakrik. Tips! Krydda gärna potatisen även med färska örter innan du …

0

SUPERSAFTIG MJUK ÄPPELKAKA

SUPERSAFTIG MJUK ÄPPELKAKA Saftigare äppelkaka finns inte. En drömgod äppelkaka med samma botten som en morotskaka, men utan frosting. Tips! Baka en drömgod äppelkladdkaka – klicka här för recept! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) supersaftig mjuk ÄPPELKAKA Ca 12 bitar 200 g rivet äpple, ca 3 äpplen4 ägg4 dl strösocker2 dl rapsolja1 msk bakpulver2 tsk …

0

ÄPPELKAKA MED FROSTING

ÄPPELKAKA MED FROSTING – drömgod äppelkaka som morotskaka. En drömgod, supersaftig äppelkaka med den allra godaste frostingen. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) ÄPPELKAKA MED FROSTING Ca 12 bitar 200 g rivet äpple, ca 3 äpplen4 ägg4 dl strösocker2 dl rapsolja1 msk bakpulver2 tsk vaniljsocker1 tsk kanel1/2 tsk kardemumma  (eller endast 1 1/2 tsk kanel)4 …

1

FRALLOR

ENKLA FRALLOR RECEPT Mjuka, luftiga frallor. Ett lättbakat bröd som passar till frukost, mellanmål, på buffén eller som måltidsbröd till en fräsch sallad eller god soppa. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Tips! Baka snabba frallor med bakpulver – Klicka här för recept! FRALLOR Ca 20 st Mjölk i degen gör frallorna något mjukare med mindre luftbubblor och vatten …

1
2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x