En väldigt smakrik och underbart god kycklingmiddag med krämig sås! Hela familjen älskar denna maträtt och den är enkel att tillaga. Perfekt att göra som matlådor också! Passar lika bra vardags som helg! Tips: Baka baguetter till maten – klicka till receptet här!
TIPS! Gör matlådor med kyckling i sås + ris för hela veckan – klicka här!
Kycklingfilé i sås och ugn
4 portioner 2 nävar färsk spenat 4 kycklingfiléer salt peppar chiliflakes eller curry Sås: 3 dl vispgrädde 2 vitlöksklyftor 3 msk kycklingfond (eller 1 tärning kycklingbuljong) 1 näve cocktailtomater 2 morötter, skurna i stavar | |
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg den färska spenaten i botten på en ugnsform. Lägg kycklingfiléerna ovanpå. Krydda dem med salt, peppar och chiliflakes eller curry.
2. Sås: Blanda vispgrädde, pressad vitlök och kycklingfond i en skål. Häll såsen över kycklingfiléerna.
3. Lägg cocktailtomater och morotsstavar på sidorna av kycklingfiléerna.
4. Ställ in ugnsformen längst ner i ugnen i ca 30 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Sänk värmen till 200 grader efter halva tiden.
Servera med ris, bulgur, pasta eller potatis och en fräsch sallad.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!