Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd

Rör-ihop-bröd som jäser en gång

71 röster

LÄTT ATT BAKA Ett ljuvligt gott bröd som inte behöver knådas och jäser bara en gång direkt i långpannan eller i plåten. Degen jäser i en timme (lite längre än vanligt) eftersom det bara är en jäsning. Perfekt när man vill att det ska gå fort att baka! Ett ljuvligt gott och bra frukostbröd!

Tips kalljäsning: Gör degen på kvällen och låt den jäsa under plastfolié i kylen över natten. Ta fram plåten i rumstemperatur ca 30 minuter innan gräddning.

Tips! I min bok Lindas matbröd hittar du 50 av mina favorit-bröd-recept! En suverän bok och alla recept har steg-för-stegbilder! Klicka här för att beställa!

Tips! Baka grötfrallor – supergoda, saftiga frallor – klicka här för recept!

RÖR-IHOP-BRÖD SOM JÄSER EN GÅNG

8 st

Deg
25 g jäst
4 dl vatten, rumsvarmt
1 1/2 tsk salt
ca 8 dl vetemjöl (eller rågsikt)
(jag har använt vetemjöl i receptet på bilden)

GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om ordentligt.

2. Tillsätt salt och rör om.

3. Tillsätt mjölet, lite i taget och rör om med en slev till en lätt kladdig deg. Du behöver inte knåda degen utan rör om tills det är en lätt kladdig deg.

4. Stjälp ut degen i en långpanna, ca 35 x 30 cm (eller plåt), klädd med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl och platta ut degen till en rektangel med mjölade händer.

5. Skär degen i åtta rutor och nagga hål i degen.

6. Låt degen jäsa i rumstemperatur under en handduk i ca 1 timme. Sätt ugnen på 250 grader efter halva jäsningen

7. Grädda brödet i 18–20 minuter mitt i ugnen. Njut av nybakat bröd med smör och ett gott pålägg. Brödet går bra att frysa in.

Här finns samma recept på brödet, men med rågsikt i degen – klicka här!

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Lax i god sås

En lättlagad, snabb och fantastiskt god laxmiddag som passar både vardag och helg. Jag har tipsat om hur man kan smaksätta såsen nedan, men det går lika bra att bara göra grundreceptet på såsen. Grundreceptet på såsen är supergod! Tips! Gör lax i ugn med potatismos – klicka till receptet här! Lax i god sås …

0

10-MINUTERS FRALLOR

När man snabbt vill ha nybakat bröd till frukost så är dessa bröd helt perfekta. De är allra godaste när de är nygräddade! Här finns fler goda, enkla brödrecept att baka – klicka här! 10-MINUTERS FRALLOR 6 st 5 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 tsk salt2 msk rapsolja2 ½ dl mjölk GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 250 …

0

MJUKA FRUKOSTFRALLOR

Tips! Här finns fler goda recept på frallor – klicka här! MJUKA FRUKOSTFRALLOR Ca 12 st 50 g jäst8 dl vatten, fingervarmt3 dl havregryn1 msk salt3/4 dl rapsolja 14–15 dl vetemjöl GÖR SÅ HÄR 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och havregryn och blanda tills jästen lösts upp. Låt stå i fem minuter så att …

0

KOLASNITTAR

Segknapriga kolasnittar med läcker kolasmak. En klassiker som är lite sega i mitten och knapriga på ytan. Kavla ut degen på ett bakplåtspapper, lägg den i en långpanna/plåt och skär i bitar efter gräddningen. Enkelt och underbart goda kakor! Tips! Baka ljuvligt goda Dumlekakor – klicka här till receptet! Kolasnittar i långpanna 25–30 bitar 150 g smör, …

0

BANANGLASS

Bananglass, även kallad Nicecream – en nyttig bananglass gjord av mjölk och banan! Den är fantastiskt god, krämig och lätt att göra! Ät glassen direkt när den är färdiggjord för när man fryser in den blir den hård och inte alls lika krämig. Tips! Baka nyttiga frallor som är supergoda – klicka till receptet här! BANANGLASS …

0

PLÅTBRÖD

Baka ut brödet på en vanlig ugnsplåt. Det är väldigt enkelt att baka ut degen direkt på plåten och brödet blir oerhört saftigt och gott! Själva bakprocessen tar inte alls lång tid och medan degen jäser kan man passa på att göra något annat. Tips! Baka fluffiga, underbara Polarfrallor – klicka till receptet här! PLÅTBRÖD 15 …

0

Frallor på plåt

Mjuka, saftiga frallor som jäser ihop på plåten och det gör dem extra fluffiga och goda! Jag har garnerat mina frallor med både vita och svarta sesamfrön, men självklart går det bra med en sorts sesamfrön, eller så kan man byta ut dem till vallmofrön om man vill. Eller gör dem utan frön, det går …

0

GLACE AU FOUR

juvlig kombination! Glass är alltid rätt till efterrätt! Glace au four är en klassisk, lyxig nyårsdessert som både barn och vuxna gillar. Använd antingen färdigköpt vaniljglass eller gör en krämig hemgjord variant som du snabbt och enkelt gör utan glassmaskin. Recept: Krämig, lättgjord hallonglass – klicka här! GLACE AU FOUR 8–10 portioner 2 liter vaniljglass2 dl frysta hallon, …

0

10-minuters kola i airfryer

Reklam för att göra 10-minuters kola i Cosori airfryer! Den blir helt perfekt, seg och ljuvligt god och det tar bara 10 minuter.  ⭐️Jag älskar min Cosori airfyrer. Jag använder den dagligen till att laga mat, baka och nu göra julgodis. Den är helt suverän. Allt går snabbare och enklare än att tillaga än i …

0

RATATOUILLE – GRÖNSAKSGRYTA

RATATOUILLE är en fransk grönsaksgryta som kan ätas som den är till t ex ris, couscous eller bulgur. Eller som tillbehör till t ex en kycklingfilé eller på en buffé. Receptet kan dubblas om man vill göra en stor sats och frysa in. Tips! Gör nyttiga hemlagade grönsaksbiffar – recept klicka här! RATATOUILLE – GRÖNSAKSGRYTA …

0

FRALLOR I AIRFRYER

Baka bröd i airfyer – fluffiga, härliga, mjuka frallor som är makalöst goda! Nybakat bröd när det är som allra godast! Bröden går bra att frysa in! Jag skulle inte tipsa om denna airfryer om det inte var så att jag inte använde den – den är verkligen bra!!! På riktigt! Jag använder den varje …

0

Saffransbullar med smörgömma

Saffranbullar fyllda med smörkräm. De ljuvigaste, saftigaste, lyxigaste & mjukaste saffransbullarna fyllda med en härlig smörkräm. Tips! Baka saftiga, läckra saffranskärleksmums – klicka här för recept! Saffransbullar med smörgömma Ca 30 st Fyllning150 g smör, rumsvarmt1 ½ dl strösocker1 msk vaniljsocker Deg½ g saffran (1 påse)50 g jäst3 dl mjölk, fingervarm1 ½ dl strösocker½ tsk kardemummakärnor, mortlade1 krm salt3 …

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x