Segknapriga kolasnittar med läcker kolasmak. En klassiker som är lite sega i mitten och knapriga på ytan. Kavla ut degen på ett bakplåtspapper, lägg den i en långpanna/plåt och skär i bitar efter gräddningen. Enkelt och underbart goda kakor!
Tips! Baka ljuvligt goda Dumlekakor – klicka här till receptet!
Kolasnittar i långpanna
25–30 bitar
150 g smör, rumsvarmt
1 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 msk ljus sirap
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ihop smör och strösocker till en massa. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en deg.
2. Ta fram en långpanna, ca 25 x 35 cm. Kavla ut degen till en rektangel på ett bakplåtspapper (något mindre än formen).
3. Lägg bakplåtspappret med degen i formen.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min.
4. Snitta längderna i sneda bitar direkt när kakan kommer ut ur ugnen. Använd en kniv eller degskrapa. Låt kakorna kallna i formen.