

Krossad potatis i airfryer – bland den allra godaste potatis jag någonsin tillagat och ätit! Skala inte potatisen utan tillaga den med skalet, för skalet blir krispigt och himmelskt gott! Denna potatis passar till det mesta! Antingen kryddar man bara med salt eller blanda ner vitlök i oljan och pensla potatisarna med det. Det går bra att krydda med valfri favoritkrydda!
Reklam för att laga krossad potatis i Cosori airfryer.
Här hittar du mina andra recept till airfryer – klicka här!
Krossad potatis i airfryer
9 stycken
9 potatisar
olja eller smält smör
flingsalt
Tips! Smaksätt olja med pressad vitlök
GÖR SÅ HÄR
1. Koka potatisen nästan mjuk, ca 15 minuter. Mindre potatisar något kortare tid.
2. Lägg potatisarna på ett bakplåtspapper på köksbänken. Tryck potatisen med en stor sked, en assiett eller liknande så att den pressas sönder.
3. Lägg ett bakplåtspapper i botten på din airfryer och lägg i de krossade potatisarna.
4. Kör potatisarna på 205 grader i 12–15 minuter, eller tills de fått en lite brun, frasig yta.
Här hittar du mina andra recept till airfryer – klicka här!