Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd

LINDAS LANTBRÖD

22 röster

Med bara fyra ingredienser bakar dessa frasiga, rustika och supergoda lantbröd! De är väldigt enkla att baka. Tänk på att knåda degen ordentligt för i dessa bröd är det viktigt att glutentrådarna blir starka så att brödet jäser och reser sig ordentligt under gräddningen.

Brödet har en frasig yta när det är nygräddat och ett saftigt, lite segt innanmäte. Ett riktigt favoritbröd!

Tips! I min bok Lindas matbröd hittar du 50 av mina favorit-bröd-recept! En suverän bok och alla recept har steg-för-stegbilder! Klicka här för att beställa!

BAKTIPS! Baka mjuka, härliga POLARFRALLOR – klicka här för recept!

LINDAS LANTBRÖD

2 bröd

50 g jäst
5 dl vatten, fingervarmt
2 tsk salt
11–12 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om ordentligt.

2. Tillsätt salt och vetemjöl, lite i taget och blanda till en deg. Knåda den lätt kladdiga degen i några minuter. Låt den jäsa under en bakduk i en bunke i ca 1 timme.

3. Rulla degen i mjöl om den är kladdig. Dela den i två delar och forma dem till runda bröd på ett mjölat bakbord.

4. Lägg de runda bröden på en plåt med bakplåtspapper. Bröd 1: Borsta av mjölet på ytan och pensla den med vatten och strö över sesamfrön (eller vallmofrön). Bröd 2: Strö över lite mer mjöl. Man kan strö över vetemjöl och det blir lite brunt under jäsningen, om man vill ha ett vitt mjöl på ytan kan man strö över rismjöl. Låt bröden jäsa i 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. När degen har jäst: Skär ett snitt i mitten på båda bröden med en vass kniv.

5. Grädda brödet längst ner i ugnen i ca 30 minuter. Låt bröden kallna innan du skär dem i skivor. Brödet har en frasig skorpa när den är nygräddad. Förvara dem i en papperspåse om du vill bevara skorpan. När du lägger brödet i en plastpåse blir skorpan mjuk.

Brödet bör frysas in inom ett par timmar för hembakat bröd är alltid som godast när det är nygräddat.

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

Prenumerera
Notis om
guest

1 Kommentar
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Christer
Christer
2 månader sedan

Det blir bränt i botten

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Kycklingfilé i sås och ugn

En väldigt smakrik och underbart god kycklingmiddag med krämig sås! Hela familjen älskar denna maträtt och den är enkel att tillaga. Perfekt att göra som matlådor också! Passar lika bra vardags som helg! Tips: Baka baguetter till maten – klicka till receptet här! TIPS! Gör matlådor med kyckling i sås + ris för hela veckan …

0

Matlådor: Kyckling i god sås & ris

Gör matlådor till veckan och ställ i kylskåpet eller frysen. Det är så skönt att kunna ta fram och värma när man snabbt vill äta god mat. Ta med en låda till jobbet eller låt barnen värma en låda snabbt innan träningen. Riset kan bytas ut med bulgur, pasta eller potatis. KLICKA TILL RECEPTET HÄR! …

0

SAFTIG BANANKAKA

Supersaftig banankaka som smakar magiskt gott! Den här måste ni baka! Ett riktigt toppenrecept! Min 24-årige son ville att jag skulle baka en kaka som han åt hos en kompis när han var liten. Jag ringde upp kompisens mamma och fick receptet och så bakade jag denna ljuvliga banankaka. Så himla saftig och god! Tips! …

0

SCONES I UGNSFORM

Klassiska scones, men utvakade i en ugnsform istället! De blir fantastiskt saftiga och goda och är mycket lätta att baka! Passar perfekt till frukost när man snabbt vill ha nybakat bröd, men även till en soppa, sallad eller på utflykten! Det enklaste brödet man kan baka! Tips! Byt ut 1 dl vetemjöl mot 1 dl …

0

Lantbrödslimpa

Med bara fyra ingredienser bakar du denna frasiga, rustika och supergoda limpa! Den är väldigt enkelt att göra,. Tänk på att knåda degen ordentligt för i denna limpa är det viktigt att glutentrådarna blir starka så att brödet jäser och reser ordentligt på sig under gräddningen. Brödet har en frasig yta när den är nygräddad …

0

LINDAS TZATZIKI

TZATZIKI – FAVORITRECEPT Det här är min absoluta favorit att bjuda mina gäster på som tilltugg. Eller så njuter vi i familjen av tzatziki och rostade baguetter en vanlig vardagskväll när vi tittar på TV. Så himla gott, mysigt och enkelt att göra! Tips!Baka frasiga baguetter till din tzatziki – recept klicka här! Här finns fler goda, …

0

GRAHAMSBRÖD SOM BARA JÄSER EN GÅNG

Rör ihop degen snabbt och den behöver inte jäsa – stjälp ut den i en långpanna och låt den jäsa en gång. Degen jäser i en timme (lite längre än vanligt) eftersom det bara är en jäsning. Perfekt när man vill att det ska vara enkelt att baka! Ett ljuvligt gott och bra frukostbröd!Här finns fler …

0

Rör-ihop-bröd som jäser en gång

LÄTT ATT BAKA Ett ljuvligt gott bröd som inte behöver knådas och jäser bara en gång direkt i långpannan eller i plåten. Degen jäser i en timme (lite längre än vanligt) eftersom det bara är en jäsning. Perfekt när man vill att det ska gå fort att baka! Ett ljuvligt gott och bra frukostbröd! Tips kalljäsning: Gör …

0

Lax i god sås

En lättlagad, snabb och fantastiskt god laxmiddag som passar både vardag och helg. Jag har tipsat om hur man kan smaksätta såsen nedan, men det går lika bra att bara göra grundreceptet på såsen. Grundreceptet på såsen är supergod! Tips! Gör lax i ugn med potatismos – klicka till receptet här! Lax i god sås …

0

10-MINUTERS FRALLOR

När man snabbt vill ha nybakat bröd till frukost så är dessa bröd helt perfekta. De är allra godaste när de är nygräddade! Här finns fler goda, enkla brödrecept att baka – klicka här! 10-MINUTERS FRALLOR 6 st 5 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 tsk salt2 msk rapsolja2 ½ dl mjölk GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 250 …

0

MJUKA FRUKOSTFRALLOR

Tips! Här finns fler goda recept på frallor – klicka här! MJUKA FRUKOSTFRALLOR Ca 12 st 50 g jäst8 dl vatten, fingervarmt3 dl havregryn1 msk salt3/4 dl rapsolja 14–15 dl vetemjöl GÖR SÅ HÄR 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och havregryn och blanda tills jästen lösts upp. Låt stå i fem minuter så att …

0

KOLASNITTAR

Segknapriga kolasnittar med läcker kolasmak. En klassiker som är lite sega i mitten och knapriga på ytan. Kavla ut degen på ett bakplåtspapper, lägg den i en långpanna/plåt och skär i bitar efter gräddningen. Enkelt och underbart goda kakor! Tips! Baka ljuvligt goda Dumlekakor – klicka här till receptet! Kolasnittar i långpanna 25–30 bitar 150 g smör, …

0
1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x