

Få saker slår doften och smaken av nybakade baguetter – med sin oemotståndliga krispiga skorpa och luftigt mjuka inre blir varje tugga en ren njutning. De är helt enkelt den perfekta grunden för allt från frukostmackan till kvällens ostbricka!
Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!
BAGUETTER
3 st
25 g jäst
6 dl vatten, fingervarmt
2 tsk salt
3/4 dl rapsolja
13–14 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg. Knåda degen i 5 min så att glutentrådarna blir starka.
2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
3. Dela degen i tre delar. Rulla ut dem till baguetter, ca 35 cm långa på ett mjölat bakbord. Lägg dem på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper.
4. Skär sneda snitt i ytan på bröden med en vass kniv. Pensla med vatten och strö över lite flingsalt och vetemjöl.
5. Låt bröden jäsa under bakduk i 25–30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 20 min. Låt bröden svalna på ett galler utan bakduk för att behålla den knapriga skorpan.