Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd

Fröknäcke

DAGENSRECEPT

fröknäcke1

Fröknäcke är beroendeframkallande! Det finns mängder av olika varianter och recept, men det här är verkligen supergott och enkelt med massor av fröer och flingsalt på toppen. Dessutom är det glutenfritt!

Fröknäcke är gott att äta som det är eller med pålägg som smör, ost och skinka och grönsaker. Det passar lika bra som tilltugg till drinken eller i stället för chips på kvällen och som smörgås till frukost. Även barnen älskar detta fröknäcke. Och det bästa av allt: det är supernyttigt!!!

Byt gärna ut fröerna i receptet om du önskar använda andra sorter. Det viktiga är att totalmängden fröer blir detsamma som i receptet. Även majsmjölet går att byta ut mot kokosmjöl eller vetemjöl.
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Fröknäcke

Ca 40 bitar 

Ett av de enklaste, nyttigaste och godaste knäckebröd du kan baka.

1 ½ dl havregryn
1 ½ dl majsmjöl
½ dl sesamfrön
½ dl pumpakärnor
½ dl solroskärnor
¾ dl linfrön
1 msk rapsolja
2 krm salt
2 ½ dl vatten

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 160 grader.

2. Blanda ihop alla ingredienser utom vattnet i en skål.

3. Koka upp vattnet och häll det över de andra ingredienserna. Rör om ordentligt.

4. Kavla ut den kladdiga degen till en tunn rektangel mellan två bakplåtspapper. Pensla gärna olja på det undre papperet så att det lätt lossnar efter gräddningen eller använd ett teflonpapper så fastnar det inte alls.

5. Lägg bakplåtspappret med degen på en ugnsplåt. Dra bort det övre papperet från degen.

6. Strö över lite flingsalt. Skär ett rutmönster i degen med en pizzaslicer eller en kniv.

7. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 60 min. Om det fortfarande är lite segt i mitten låter du brödet stå kvar i ugnen på eftervärmen.

1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda ihop alla ingredienser utom vattnet i en skål.
1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda ihop alla ingredienser utom vattnet i en skål.
2. Koka upp vattnet och häll det över de andra ingredienserna. Rör om ordentligt.
2. Koka upp vattnet och häll det över de andra ingredienserna. Rör om ordentligt.
3. Kavla ut den kladdiga degen till en tunn rektangel mellan två bakplåtspapper. Pensla gärna olja på det undre papperet så att det lätt lossnar efter gräddningen eller använd ett teflonpapper så fastnar det inte alls.
3. Kavla ut den kladdiga degen till en tunn rektangel mellan två bakplåtspapper. Pensla gärna olja på det undre papperet så att det lätt lossnar efter gräddningen eller använd ett teflonpapper så fastnar det inte alls.
4. Dra bort det övre papperet från degen.
4. Lägg bakplåtspappret med degen på en ugnsplåt. Dra bort det övre papperet från degen.
5. Strö över lite flingsalt. Skär ett rutmönster i degen med en pizzaslicer eller en kniv.
5. Strö över lite flingsalt. Skär ett rutmönster i degen med en pizzaslicer eller en kniv.
6. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 60 min. Om det fortfarande är lite segt i mitten låter du brödet stå kvar i ugnen på eftervärmen.
6. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 60 min. Om det fortfarande är lite segt i mitten låter du brödet stå kvar i ugnen på eftervärmen.

utdrag

fröknäcke4

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Omvandlingstabell / måttomvandlig

Omvandlingstabell för olika bakingredienser. T ex hur mycket väger 1 dl strösocker?

0

Nutellasockerkaka

Ljuvligt god sockerkaka med krämig & god Nutella inuti och på toppen.

0

Kardemumma- & hallonrutor i långpanna

En läcker kardemummakaka med hallon som är hur lätt som helst att baka.

0

Rågkusar i långpanna

Fiberrika, saftiga rågrutor som är enkla att baka.

0

Kardemummakaka

En riktigt läcker och god klassiker som går snabbt och lätt att röra ihop.

0

Vanilj- och mjölkchokladkrans / vetekrans

En supersnygg krans som garanterat gör succé med den läckra choklad- och vaniljfyllningen. ­

0

Saftiga tekakor

Luftiga och himmelskt goda tekakor som älskas av både stora och små.

0

Hamburgerbröd

Hembakta, förstklassiga hamburgerbröd som gör burgarna ännu godare!

0

Citronkladdkaka

Syrlig, frisk & fräsch kladdkaka med smak av citron. En riktigt fullträff till fikat eller som dessert med en klick vispgrädde!

0

Havrebollar / chokladbollar

Gudomligt goda och läckra havrebollar som fullkomligt smälter i munnen!

0

Choklad- & vaniljmums

Urläcker, saftig och luftig chokladkaka med vaniljglasyr och kokos.

0