

Fiberrika frallor med grahamsmjöl i degen. De är väldigt saftiga och toppade med massor av knapriga, nyttiga frön. Välj själv om du endast vill strö över lite mjöl eller olika frön på bröden.
Grahamsfrallor som jäser en gång
12 st
50 g jäst
6 dl vatten, fingervarmt
2 tsk salt
½ dl rapsolja
4 dl grahamsmjöl
ca 10 dl vetemjöl
Garnering
1 ägg
valfria frön, t ex solroskärnor, sesamfrön eller linfrön eller vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vätskan och blanda tills jästen lösts upp.
2. Tillsätt salt, olja, grahamsmjöl och vetemjöl, lite i taget. Blanda ordentligt till en lätt kladdig deg. Knåda den i några minuter.
3. Rulla degen i mjöl. Forma den till en limpa och dela den i 12 bitar.
4. Forma runda frallor av degen. Lägg dem i en långpanna eller på en ugnsplåt, täckt med bakplåtspapper.
5. Pensla bröden med uppvispat ägg. Strö över lite mjöl eller valfria frön.
6. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 50 min (eftersom degen bara jäser en gång är jäsningen längre än vanligt på plåten). Sätt ugnen på 250 grader.
7. Grädda bröden mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på ett galler.