

Saftig äppelsockerkaka – enkel, god och alldeles, alldeles underbar. Äppelsockerkaka när den är som bäst! ✨
Här hittar du fler ljuvligt goda recept med äpplen!
Reklam för Lindas nya, avlånga ugnsform
Jag har gräddat min äppelsockerkaka i min nya ugnsform. Den är helt perfekt att baka bröd i, men även denna äppelsockerkaka, bullar, pajer, kladdkakor och kärleksmums. De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela kakan eller brödet.
Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här!
Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här!
Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!
LINDAS ÄPPELSOCKERKAKA
12 bitar
3 ägg
3 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
125 g smör, smält
1 dl mjölk
1 stort äpple, rivet
1 tsk kanel
Garnering:
1 msk strösocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i Lindas avlånga ugnsform, klädd med bakplåtspapper. Strö över strösocker.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 42–45 min. Låt den svalna. Ta upp kakan ur ugnsformen och låt den kallna innan du skär den i bitar.
Här hittar du fler ljuvligt goda recept med äpplen!
Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!