

Ingenting slår doften av nybakade Chocolate Chip Cookies! 😍 Det här receptet är ren lycka! 🍪 Dessa Chocolate Chip Cookies är precis sådär amerikanskt perfekta! Jag har bakat denna variant med mjölkchoklad, därav att chokladen ser ganska ljus ut på bilderna, men man kan baka med mörk choklad, chokladknappar eller vilken choklad man vill.
CHOCOLATE CHIP COOKIES
16 st
200 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2 dl farinsocker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
4 dl vetemjöl
1/2 krm salt
150 g hackad mjölkchoklad, chokladknappar eller mörk choklad
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ihop smör, strösocker, farinsocker, vaniljsocker och ägg till en krämig massa.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop till en deg. Rör sist ner chokladen.
3. Dela degen i 16 bitar. Forma runda bollar.
4. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper (8 stycken på varje plåt för de flyter ut). Platta till bollarna lite lätt.
5. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 12 min.
6. Ta ut kakorna. När kakorna kommer ut ur ugnen har de flutit ut ganska mycket. Ta ett glas eller någon annan rund form och putta ihop kanterna på kakan så att den blir lite skrynklig (gör detta direkt när kakorna är varma och nygräddade). Kakorna stelnar snabbt.
7. Lägg gärna på lite extra chokladknappar medan kakorna fortfarande är varma (eller hackad choklad på ytan eftersom chokladen åker in i kakan under gräddningen.)
8. Ställ gärna kakorna en stund i kylen för att stelna så blir de både sega, frasiga och ljuvligt goda.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Putta ihop kanterna på kakan med ett glas så att kakan blir lite skrynklig.