En drömgod, lyxig och underbar chokladtårta med härlig chokladfudge på toppen! Denna kan man alltid bjuda på vid alla tillfällen och gästerna kommer älska den! Bjud på den som dessert efter maten, tårta på festen eller som fika på jobbet. Ett riktigt toppenrecept!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Chokladfudgetårta

12 bitar

Kladdkakebotten

150 g smör
2 ¾ dl strösocker
¾ dl kakao
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
1 ¾ dl vetemjöl
2 ägg

Chokladfudge
2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
150 g mörk choklad, valfri sort
50 g smör

Garnering (frivilligt)
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform (bröa med kokos eller ströbröd), 24 cm i diameter.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 22 min. Låt den kallna i formen. 

4. Chokladfudge: Blanda alla ingredienserna utom smöret, i en kastrull. Koka upp det och låt det puttra till 120 grader. Tag bort kastrullen från värmen och tillsätt smöret. Blanda till en slät smet.

5. Bred ut chokladfudgen över kakan och låt den stelna i kylen. Pudra över lite florsocker före servering (mest för att det är vackert). Servera gärna med en klick vispgrädde och bär.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)