

☀️ Lindas Frukostbitar – bästa starten på dagen! 🥖Vill du också ha nybakat till frukost eller mellanmål? Dessa Avlånga Grovbitar är:
- Rustika med en härligt hålig yta.
- Perfekta att fylla med ditt favoritpålägg.
- Frysvänliga! Baka en stor sats och njut hela veckan.
Lindas frukostbitar
18 st
50 g jäst
9 dl vatten, fingervarmt
1 dl neutral olja (eller 100 g smält smör)
2 1/2 tsk salt
10 dl rågsikt
10–11 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget mot slutet (ta lite mer mjöl om degen är för kladdig). Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter, gärna i hushållsmaskin. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 timme.
2. Dela degen i 18 bitar. Forma dem till längder, ca 15 cm. Lägg 12 st på en plåt med bakplåtspapper.
3. Strö över lite mjöl och nagga hål i dem med t ex ett sugrör. Låt dem jäsa under bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 230 grader. Lägg de sista sex frallorna på en annan plåt med bakplåtspapper och nagga även dem med ett sugrör.
4. Grädda bröden längst ner i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna på ett galler.
Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!






Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!



