ostochskinkrulle16 ostochskinkrulle14 ostochskinkrulle12

Ett lyxigt, fantastiskt gott & matigt bröd som är fyllt med ost, skinka, tomat och ruccola. Gott på buffén, picknicken eller som tilltugg till fördrinken. Den är allra godast nygräddad. Om du vill frysa in en bit av brödet så gör det direkt när den svalnat. Ta fram och tina den försiktigt i mikron och ät den ljummen.

Tips!
Gör en halv sats deg om du bara vill göra en längd.

Pizzarulle

2 st 

25 g jäst
4 dl vatten, fingervarmt
2 msk rapsolja
1 ½ tsk salt
10–11 dl vetemjöl

Fyllning
ca 200 g skinka
ca 300 g ost, riven
cocktailtomater
ruccola

Garnering
ägg
flingsalt

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med vattnet. Tillsätt rapsolja, salt och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i två delar. Lägg den ena biten i kylen. Kavla ut ena biten till en rektangel, ½–1 cm tjock på ett mjölat bakbord.

3. Lägg ut ost, skinka, tomater och ruccola i en rad i mitten på degen.

4. Vik den högra degsidan över fyllningen.

5. Skär vänstra sidan i ca 2 cm breda flikar.

6. Vik flikarna över degen och fäst ändarna under rullen.

7. Lägg degrullen på en ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. (Ta fram den andra degbiten ur kylen och upprepa punkt 2–6). Sätt ugnen på 250 grader.

8. Pensla längden med uppvispat ägg och strö över flingsalt.

9. Grädda brödet mitt i ugnen i 20–25 min. Sänk värmen till 230 grader när du sätter in brödet.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.

2. Dela degen i två delar. Lägg den ena biten i kylen. Kavla ut ena biten till en rektangel, ½–1 cm tjock på ett mjölat bakbord.

2. Dela degen i två delar. Lägg den ena biten i kylen. Kavla ut ena biten till en rektangel, ½–1 cm tjock på ett mjölat bakbord.

4. Lägg ut ost, skinka, tomater och ruccola i en rad i mitten på degen.

3. Lägg ut ost, skinka, tomater och ruccola i en rad i mitten på degen.

5. Vik den högra degsidan över fyllningen.

4. Vik den högra degsidan över fyllningen.

6. Skär vänstra sidan i ca 2 cm breda flikar.

5. Skär vänstra sidan i ca 2 cm breda flikar.

7. Vik flikarna över degen och fäst ändarna under rullen.

6. Vik flikarna över degen och fäst ändarna under rullen.

8. Lägg degrullen på en ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. (Ta fram den andra degbiten ur kylen och upprepa punkt 2–6). Sätt ugnen på 250 grader.

7. Lägg degrullen på en ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. (Ta fram den andra degbiten ur kylen och upprepa punkt 2–6). Sätt ugnen på 250 grader.

9. Pensla längden med uppvispat ägg och strö över flingsalt.

8. Pensla längden med uppvispat ägg och strö över flingsalt.

10. Grädda brödet mitt i ugnen i 20–25 min. Sänk värmen till 230 grader när du sätter in brödet.

9. Grädda brödet mitt i ugnen i 20–25 min. Sänk värmen till 230 grader när du sätter in brödet.

ostochskinkrulle9 ostochskinkrulle13 utvald

ostochskinkrulle15