

Mördegsinbakad chokladkaka. Den här gick åt som smör i solsken. Smördegen ihop med chokladen är en ljuvlig kombination, bland det godaste jag bakat på länge!!!
Här hittar du fler goda recept att baka – klicka här!
MÖRDEGSINBAKAD CHOKLADKAKA
Mödeg:
100 g smör, kallt
2 1/2 dl vetemjöl
1 nypa salt
1/2 dl strösocker
Fyllning:
200 g mjölkchokladkaka (eller annan valfri chokladkaka)
Garnering
pärlsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Nyp ihop smöret med salt, vetemjöl och strösocker till en deg.
2. Kavla ut degen till en rektangel som är 3–4 cm längre än chokladkakan och ca 20 cm bredare, mellan två bakplåtspapper. Dra bort det övre bakplåtspappret.
3. Lägg chokladkakan ovanpå degen.
4. Vik degkanterna över chokladkakan (till ett paket).
5. Strö över pärlsocker och tryck till lite så det fastnar på ytan.
6. Gräddan kakan mitt i ugnen i ca 25 min. Låt den svalna på plåten. Skär den i bitar när den kallnat. Förvara kakorna i kylskåpet.
Här hittar du fler goda recept att baka – klicka här!
Här hittar du fler goda recept att baka – klicka här!
Här hittar du fler goda recept att baka – klicka här!