Bloggar Lindas Bakskola Lindas småkakor Okategoriserade

Igelkottkakor

igelkottkakorB igelkottkakorG utvald

Kreativ bakning! Roliga, spröda & goda mördegskakor i form av igelkottar! Kul att baka med barnen eller bjuda på till fikat på ett barnkalas. Kakorna grädda i låg värme, ca 160 grader för att de ska bli genomgräddade och inte få någon färg.

Skärmavbild 2016-03-15 kl. 13.51.20
Spröda, lättbakade strasskakor – klicka här för recept!

Igelkottkakor

Ca 20 st

200 g smör, kallt
1 nypa salt
1 dl florsocker
4 ½ dl vetemjöl

Garnering
ca 100 g mörk choklad, smält
kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 160 grader. Nyp ihop smöret med salt, florsocker och vetemjöl till en deg.

2. Dela degen i ca 20 bitar. Forma dem till igelkottar med en smal nos och rund kropp, enligt bilden.

3. Lägg igelkottskakorna på en plåt med bakplåtspapper.

4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem kallna på plåten.

5. Doppa kroppen (bakre halvan av kakan) i smält choklad.

6. Strö kokos över kroppen. Doppa även nosen i chokladen. Lägg kakan på ett bakplåtspapper.

7. Doppa baksidan på en tesked i smält choklad och gör ögon på kakorna. Låt chokladen stelna (eventuellt i kylen). Förvara kakorna i en burk med tätslutande lock.

1. Sätt ugnen på 160 grader. Nyp ihop smöret med salt, florsocker och vetemjöl till en deg.
1. Sätt ugnen på 160 grader. Nyp ihop smöret med salt, florsocker och vetemjöl till en deg.
2. Dela degen i ca 20 bitar. Forma dem till igelkottar med en smal nos och rund kropp, enligt bilden.
2. Dela degen i ca 20 bitar. Forma dem till igelkottar med en smal nos och rund kropp, enligt bilden.
3. Lägg igelkottskakorna på en plåt med bakplåtspapper.
3. Lägg igelkottskakorna på en plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem kallna på plåten.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem kallna på plåten.
5. Doppa kroppen (bakre halvan av kakan) i smält choklad.
5. Doppa kroppen (bakre halvan av kakan) i smält choklad.
6. Strö kokos över kroppen. Doppa även nosen i chokladen. Lägg kakan på ett bakplåtspapper.
6. Strö kokos över kroppen. Doppa även nosen i chokladen. Lägg kakan på ett bakplåtspapper.
7. Doppa baksidan på en tesked i smält choklad och gör ögon på kakorna. Låt chokladen stelna (eventuellt i kylen). Förvara kakorna i en burk med tätslutande lock.
7. Doppa baksidan på en tesked i smält choklad och gör ögon på kakorna. Låt chokladen stelna (eventuellt i kylen). Förvara kakorna i en burk med tätslutande lock.

igelkottkakor8igelkottkakorE igelkottkakorA igelkottkakorF igelkottkakorD

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Fryst citron- & passionsfruktscheesecake

Baka utan ugn! En krämig, frisk, fräsch och fryst fyllning smaksatt med citron & passionsfrukt. En ljuvligt god kombination till den smuliga bottnen.

0

Socker i bröddegen förbättrar jäsningen

– och det bästa av allt, det förbränns helt under jäsningsprocessen. Läs mer i artikeln.

0

Mjölfria Kesobröd

Mjuka, tunna, saftiga brödrutor utan en gnutta mjöl – fyllda med nyttiga frön och Keso.

0

Amerikansk mjölkchokladcookie

En gigantisk cookie som är lite seg i kanterna och mjukare inuti. Den är fylld med härlig mjölkchoklad & sötmandel – en stor favorit!

0

Lindas hemgjorda Gorbys piroger

Matiga, populära piroger fyllda med köttfärssås & ost. Inspirerade av köpepirogen Gorbys.

0

Finska pinnar

Spröda, klassika goda mördegskakor med hackad sötmandel och pärlsocker.

0

Köttfärscalzone – inbakad pizza

Matig & underbart god inbakad pizza! Köttfärs i calzonen är gudomligt gott!

0

Kokosbollar

De allra underbaraste havrebollarna rullade i kokos! Ett favoritrecept som har en rykande åtgång!

0

Fudgecake

Den lätt kladdiga, segmjuka bottnen täcks av en magiskt god kolafudge!

0

Havrescones

Färdiga frukostbröd på 20 min – knapriga på ytan med ett saftigt innanmäte!

0

Oboybollar

Drömgoda havrebollar med Oboy i degen. Mums!

0