strösselstrass4 strösselstrass6 strösselstrass5

Ljuvligt spröda småkakor doppade i härlig choklad! Förvara kakorna i en burk med tätslutande lock.

Spröda strösselstrass

Ca 20 st

125 g smör, rumsvarmt
½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 dl potatismjöl
1 ¼ dl vetemjöl

Garnering
ca 75 g mörk choklad, smält (ljus går också bra)
strössel

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop smör, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt potatismjöl och vetemjöl, lite i taget, och blanda ihop allt till en smidig deg.

2. Dela degen i ca 20 bitar. Rulla dem till bollar.

3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.

4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten.

5. Bred ut smält choklad på kakan med en tesked. Strö över strössel. Låt chokladen stelna (gärna i kylen).

1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop smör, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt potatismjöl och vetemjöl, lite i taget, och blanda ihop allt till en smidig deg.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop smör, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt potatismjöl och vetemjöl, lite i taget, och blanda ihop allt till en smidig deg.

2. Dela degen i ca 20 bitar. Rulla dem till bollar.

2. Dela degen i ca 20 bitar. Rulla dem till bollar.

3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.

3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.

4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten.

4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten.

5. Bred ut smält choklad på kakan med en tesked. Strö över strössel. Låt chokladen stelna (gärna i kylen).

5. Bred ut smält choklad på kakan med en tesked. Strö över strössel. Låt chokladen stelna (gärna i kylen).

strösselstrass3 strösselstrass2 strösselstrass6