
Drömgod äppelkladdkaka som man inte kan sluta äta! Mums vad god den är!!!
Här finns fler läckra, goda recept på äpplen!
ÄPPELKLADDKAKA med vit choklad
Ca 12 bitar
150 g smör
100 g vit choklad
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 ¾ dl vetemjöl
1 äpple
Garnering:
kanel
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Smält ner chokladen i smöret. Tillsätt strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl. Rör ihop allt till en smet.
2. Skala och riv äpplet.
3. Rör ner de rivna äpplena i kladdkakesmeten.
4. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Pudra över kanel.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra gärna kakan med med florsocker före servering. Servera gärna med vispad grädde eller vaniljglass.
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
