Hemgjord knaprig & nyttig müsli helt utan tillsatt socker. Den är fantastiskt god och har en rykande åtgång här hemma. Mina tre tonårsbarn älskar den och gillar att den är nyttig. En hälsosam och mättande start på dagen!
Fröna kan bytas ut!
Fröna i müslin kan varieras efter egna önskemål. Det går bra att tillsätta andra frön än vad som anges i receptet eller byta ut mängderna efter eget behov och smak.
Sötningstips!
Personligen tycker jag müslin är god utan någon sötning, men man kan tillsätta 1–2 msk honung eller råsocker i vatten- och oljeblandningen om man vill ha en sötare smak. Värm då upp vattnet så den söta ingrediensen löses upp.
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Lindas nyttiga müsli
Ca 14 dl
Torra ingredienser
5 dl havregryn (fiber eller vanliga)
3 dl dinkelflingor (kan bytas till rågflingor)
1 ½ dl vetegroddar (kan uteslutas)
2 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl sesamfrön
1 dl sötmandel, hackad (eller hasselnötter)
ca 1 krm salt
2 dl vatten
2 msk rapsolja
kanel eller kardemumma
Förslag på smaksättning (frivilligt)
1 dl russin
1 dl torkad banan
1 dl torkade aprikoser
1 dl torkade blåbär
½ dl kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
2. Blanda vatten och rapsolja i en skål. Häll det över de torra ingredienserna och blanda ordentligt.
3. Bred ut müsliblandningen på en plåt klädd med bakplåtspapper. Pudra över kanel eller kardemumma.
4. Grädda müslin mitt i ugnen i 35–45 min. Rör om var 5:e minut så müslin inte bränns. När müslin är torr och knaprig och har svalnat kan du blanda i valfri smaksättning (frivilligt).
5. Förvara müslin i en bruk med tätslutande lock.