När sötsuget sätter in är den här kakan perfekt att göra! Den tar drygt 1 minut att göra i mikron och innehåller bara ägg, banan och kakao. Den har en mjuk härlig konsistens, god chokladsmak och mättar bra. Perfekt när man är sötsugen, men vill vara nyttig! Min 6-åriga dotter åt kakan med god aptit och passar barn och vuxna lika bra.
Tips!
Servera gärna chokladkakan med bär, t ex hallon, blåbär eller jordgubbar. Supergott och hälsosamt!
Kesobröd utan mjöl – ljuvligt gott! Klicka här för recept!
Lindas bakskolas nyttiga mikrochokladkaka
2 portioner
1 banan (normalstor)
1 ägg
2 msk kakao
ev. 1 nypa salt
Garnering
kokos
ev. hallon
GÖR SÅ HÄR
1. Bryt bananen i bitar och blanda den med ägg och kakao. Tillsätt ev. en nypa salt för att framhäva smaken.
2. Mixa ihop alla ingredienser med en stavmixer eller i en mixer med knivar, till en slät smet.
3. Häll smeten i två mindre skålar, ca 12 cm i diameter (eller i en större). Strö över kokos.
4. Kör en skål i taget i mikron på högsta värmen i 1–1 ½ minut. Stäng av värmen (om formen har låg kant) och det håller på att koka över. Sätt på värmen direkt när smeten sjunkit ner igen. Kör den inte för länge för då blir kakan för fast och hård i konsistensen. Servera gärna med bär, t ex hallon, blåbär eller jordgubb.