Bloggar Lindas Bakskola Lindas limpor Lindas matbröd Okategoriserade

Snabb bakpulverlimpa

snabbbakpulverlimpa3 snabbbakpulverlimpa1

 

Suveränt god och lättbakad limpa som kräver en liten arbetssats. Själva degen och utbakningen tar ca 5 min. Och därefter sköter den sig själv i ugnen i ca 25 min. Under tiden brödet gräddas så dukar man fram resten av frukosten. Sedan är det bara att njuta av nybakat, saftigt bröd! Lätt som en plätt. Brödet innehåller ingredienser man oftast har hemma.

Snabba fröfrallor som inte behöver jäsa – klicka här för recept!
Snabba fröfrallor som inte behöver jäsa – klicka här för recept!
Härliga scones-tekakor – klicka här för recept!
Härliga scones-tekakor – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Snabb bakpulverlimpa

2 st

3 dl havregryn
8 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 ½ tsk salt
100 g smör, rumsvarmt
5 dl mjölk  

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 225 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till en kladdig deg.

2. Ta upp halva den kladdiga degen med mjölade händer. Forma den till en limpa på en plåt med bakplåtspapper. Gör likadant med den andra halvan av degen. Obs! Använd mjölade händer så degen inte fastnar i händerna. Den ska vara kladdig.

3. Grädda limporna mitt i ugnen i 23–25 min.

1. Sätt ugnen på 225 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.
1. Sätt ugnen på 225 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.
2. Ta upp halva den kladdiga degen med mjölade händer. Forma den till en limpa på en plåt med bakplåtspapper. Gör likadant med den andra halvan av degen. Obs! Använd mjölade händer så degen inte fastnar i händerna. Den ska vara kladdig.
2. Ta upp halva den kladdiga degen med mjölade händer. Forma den till en limpa på en plåt med bakplåtspapper. Gör likadant med den andra halvan av degen. Obs! Använd mjölade händer så degen inte fastnar i händerna. Den ska vara kladdig.
3. Grädda limporna mitt i ugnen i 23–25 min.
3. Grädda limporna mitt i ugnen i 23–25 min.

snabbbakpulverlimpa2

 

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Snabblimpa som inte behöver jäsa

Suveränt god & lättbakad limpa som kräver en liten arbetssats och är klar på totalt 30 min (5 min arbete + 25 min ugn).

0

Chokladsnittar

Knapriga, läckra chokladsnittar med pärlsocker på toppen!

0

Segmjuk jordgubbskaka

Lättbakad kaka med segmjuka, lite frasiga kanter – en favorit som innehåller få ingredienser man oftast har hemma!

0

Segmjuk jordgubbskaka

SUPERGOD! Lättbakad jordgubbskaka med lite segmjuka, frasiga kanter som bakas utan bakpulver.

0

Maräng- & jordgubbsglasstårta

Drömgod, krämig glass med stora jordgubbsbitar i – riktigt lyxig & god! (Görs utan glassmaskin).

0

Smulig Limepaj

En ljuvligt god, sötsur paj med smulig Digestivebotten. Lyxigt & läckert!

0

Chokladtryffeltårta med maränggrädde & bär

En läcker kladdig chokladbotten, tryffel, maränger, vispgrädde & bär – allt som behöver för en perfekt tårta! Mums!

0

Tryffeltårta

Choklad & maränger = en ljuvlig kombination. Servera gärna med vispgrädde & glass också!

0

5-minuters dessert

Dippa färska bär, frukt och maränger i fluffig chokladgrädde. Blixtsnabb, drömgod dessert som garanterat kommer göra succé!

0

Chokladgrädde

Fluffig, härlig chokladgrädde. Använd den som fyllning i tårtor eller dippa frukt och bär i den.

0