Bloggar Lindas Bakskola Lindas bullar Okategoriserade

Florsockerbullar

vaniljflorsockerbullar8

Saftiga, luftiga, helt underbara bullar! De är fyllda med smör, vaniljsocker och florsocker. Sååååå gudomligt goda! Om man vill tillsätta lite kanel eller kardemumma så går det jättebra!

Superläckra, härliga Nutellabullar – klicka här för recept!
Superläckra, härliga Nutellabullar – klicka här för recept!
morotskaka10
Saftig morotskaka med frosting – klicka till receptet här!

 

Florsockerbullar

Ca 30 st

50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
150 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker

1 ägg
½ tsk salt
½ tsk kardemummakärnor, mortlade
15–17 dl vetemjöl

Fyllning
75–100 g smör
4 msk vaniljsocker
1 ½ dl florsocker (eller 1 dl strösocker)

Garnering
1 ägg
florsocker

GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, strösocker, ägg, salt, kardemumma och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter.

2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. Dela degen i två bitar. Kavla ut den ena biten till en rektangel, ca 1 cm, tunn.

3. Fyllning: Bred ut hälften av smöret på degplattan och strö över hälften av vaniljsockret och florsockret.

4. Rulla ihop degplattan till en rulle.

5. Skär rullen i bitar, ca 2 cm breda.

6. Lägg bullbitarna i pappersformar på en plåt. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

7. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Upprepa från punkt 2 och gör likadant med den andra degbiten.

8. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–9 minuter. Låt dem kallna under bakduk på ett galler. Pudra över florsocker före servering.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, ägg, salt, kardemumma och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter.
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, strösocker, ägg, salt, kardemumma och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter.
2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. Dela degen i två bitar. Kavla ut den ena biten till en rektangel, ca 1 cm, tunn.
2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. Dela degen i två bitar. Kavla ut den ena biten till en rektangel, ca 1 cm, tunn.
3. Bred ut hälften av smöret på degplattan och strö över hälften av vaniljsockret och florsockret.
3. Fyllning: Bred ut hälften av smöret på degplattan och strö över hälften av vaniljsockret och florsockret.
4. Rulla ihop degplattan till en rulle.
4. Rulla ihop degplattan till en rulle.
5. Skär rullen i bitar, ca 2 cm breda.
5. Skär rullen i bitar, ca 2 cm breda.
6. Lägg bullbitarna i pappersformar på en plåt. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Lägg bullbitarna i pappersformar på en plåt. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
7. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker. Upprepa från punkt 2 och gör likadant med den andra degbiten.
7. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker. Upprepa från punkt 2 och gör likadant med den andra degbiten.
8. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–9 minuter. Låt dem kallna under bakduk på ett galler. Pudra över florsocker före servering.
8. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–9 minuter. Låt dem kallna under bakduk på ett galler. Pudra över florsocker före servering.

vaniljflorsockerbullar2

florsockerbullar1 florsockerbullar2

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Vaniljsmörbullar

Saftiga, mjuka, perfekta bullar fyllda med vanilj!

0

Schweizernöttårta

DRÖMGOD, LÄTTGJORD TÅRTA En ljuvlig kladdkakebotten med grovhackad schweizernöt på toppen – en perfekt, underbar kombination. De nötiga chokladen ger ett litet tuggmotstånd och gudomligt god smak. En mycket lättgjord, lyxig och galet god dessert, kalastårta eller fikabröd! Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här! TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration …

0

Snabbt fiberbröd

Rustikt, gott & lättgjort bröd som inte behöver jäsa!

0

Mördegsinbakad äppelpaj

Magiskt god, frasig, inbakad äppelpaj! Den får allra högsta betyg och är lätt att baka!

0

Segmjuk äppelkaka

Det enklaste är ofta det godaste! Denna kaka är ett bevis på detta!

0

Lindas 5 favoriter…

Kul lista! Kladdkaka eller sockerkaka…

0

Knådfri formfranska

Brödet jäser bara en gång i formen och behöver inte knådas. Enkelt och smidigt!

0

Kesofrölimpa utan mjöl

Mycket god, glutenfri limpa fylld med nyttiga frön och Keso. Ett lättbakat bröd som inte behöver jäsa.

0

Mjölfria Kesotekakor

Nyttiga, lättgjorda Kesobröd som inte behöver jäsa! Innehåller 5 ingredienser.

0

Kokostoscakladdkaka

Drömgod chokladkladdkaka med ett täcke av ljuvlig kokostosca!

0

Hallonmousse

En riktigt drömdessert som är mycket enkel att göra!

0

Bananpannkakor

Nyttiga, lättgjorda pannkakor med bara 2 ingredienser! Supergoda & mättande!

0