UNDERBARA VANILJKRÄMSBULLAR Sååååå grymt goda, härliga och saftiga bullar fyllda med vaniljkräm i mitten. Pärlsockret på toppen knastrar härligt mellan tänderna!
Ca 30 st50 g jäst3 dl mjölk, fingervarm1 ½ dl strösocker½ tsk kardemummakärnor, mortlade1 krm salt2 ägg200 g smör, rumsvarmt12–14 dl vetemjölFyllningca 2 dl marsankräm (blandad enligt förpackningen)Garnering
1 ägg, uppvispatpärlsockerGÖR SÅ HÄR1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, salt, kardemumma, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i ca 30 bitar. Forma släta bullar.
3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.
4. Blanda ihop marsankräm/vaniljkräm, ca 2 dl enligt förpackningen. Den ska inte vara för rinnig.
5. Gör en grop med pekfingret i mitten på bullarna . Fyll den med marsankräm. Låt dem jäsa i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Pensla degen på bullarna med ägg (pensla inte på vaniljkrämen).
7. Strö över pärlsocker.
8. Grädda bullarna mitt i ugnen i 9–11 min eller tills de fått fin färg. Låt dem kallna på ett galler.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!
[caption id="attachment_44235" align="" width="860"] 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, salt, kardemumma, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.[/caption]
[caption id="attachment_44236" align="" width="860"] 2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i ca 30 bitar. Forma släta bullar.[/caption]
[caption id="attachment_44237" align="" width="860"] 3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.[/caption]
[caption id="attachment_44238" align="" width="860"] 4. Blanda ihop marsankräm/vaniljkräm, ca 2 dl enligt förpackningen. Den ska inte vara för rinnig.[/caption]
[caption id="attachment_44239" align="" width="860"] 5. Gör en grop med pekfingret i mitten på bullarna . Fyll den med marsankräm. Låt dem jäsa i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.[/caption]
[caption id="attachment_44240" align="" width="860"] 6. Pensla degen på bullarna med ägg (pensla inte på vaniljkrämen).[/caption]
[caption id="attachment_45030" align="" width="860"] 7. Strö över pärlsocker.[/caption]
[caption id="attachment_45031" align="" width="860"] 8. Grädda bullarna mitt i ugnen i 9–11 min eller tills de fått fin färg. Låt dem kallna på ett galler.[/caption]
To view this video, please enable JavaScript and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video × Kolla in videon ovan – jag har bakat en underbart god, stor kanelsmörkrämsbulle i min nya ugnsplåt! Ta en valfri bit kanelbulle! Kanelsmörkrämen i bullen är så vansinnigt god! Ännu godare än vanliga kanelbullar! Drömgoda bullar …
Foto: Linda Andersson PULL APART BREAD I USA kallas den här vetelängden för pull apart bread, dra isär-bröd på svenska. Den blir oerhört saftig och gräddas i en limpform. Superläcker, kul variant av en kanellängd. Och den blir extra saftig när den gräddas på detta sätt i en limpform! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så …