Bloggar Lindas Bakskola Lindas bullar

Solskensbullar

solskensbullar6 solskensbullar4 UNDERBARA VANILJKRÄMSBULLAR Sååååå grymt goda, härliga och saftiga bullar fyllda med vaniljkräm i mitten. Pärlsockret på toppen knastrar härligt mellan tänderna!

Solskensbullar

Ca 30 st 50 g jäst 3 dl mjölk, fingervarm 1 ½ dl strösocker ½ tsk kardemummakärnor, mortlade 1 krm salt 2 ägg 200 g smör, rumsvarmt 12–14 dl vetemjöl Fyllning ca 2 dl marsankräm (blandad enligt förpackningen) Garnering 1 ägg, uppvispat pärlsocker GÖR SÅ HÄR 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, salt, kardemumma, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min. 2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i ca 30 bitar. Forma släta bullar. 3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper. 4. Blanda ihop marsankräm/vaniljkräm, ca 2 dl enligt förpackningen. Den ska inte vara för rinnig. 5. Gör en grop med pekfingret i mitten på bullarna . Fyll den med marsankräm. Låt dem jäsa i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. 6. Pensla degen på bullarna med ägg (pensla inte på vaniljkrämen). 7. Strö över pärlsocker. 8. Grädda bullarna mitt i ugnen i 9–11 min eller tills de fått fin färg. Låt dem kallna på ett galler.   TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept! Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här! [caption id="attachment_44235" align="" width="860"]1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, salt, kardemumma, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min. 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, salt, kardemumma, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.[/caption] [caption id="attachment_44236" align="" width="860"]2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i ca 30 bitar. Forma släta bullar. 2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i ca 30 bitar. Forma släta bullar.[/caption] [caption id="attachment_44237" align="" width="860"]3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper. 3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.[/caption] [caption id="attachment_44238" align="" width="860"]4. Blanda ihop marsankräm/vaniljkräm, ca 2 dl enligt förpackningen. Den ska inte vara för rinnig. 4. Blanda ihop marsankräm/vaniljkräm, ca 2 dl enligt förpackningen. Den ska inte vara för rinnig.[/caption] [caption id="attachment_44239" align="" width="860"]5. Gör en grop med pekfingret i mitten på bullarna . Fyll den med marsankräm. Låt dem jäsa i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. 5. Gör en grop med pekfingret i mitten på bullarna . Fyll den med marsankräm. Låt dem jäsa i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.[/caption] [caption id="attachment_44240" align="" width="860"]6. Pensla degen på bullarna med ägg (pensla inte på vaniljkrämen). 6. Pensla degen på bullarna med ägg (pensla inte på vaniljkrämen).[/caption] [caption id="attachment_45030" align="" width="860"]7. Strö över pärlsocker. 7. Strö över pärlsocker.[/caption] [caption id="attachment_45031" align="" width="860"]8. Grädda bullarna mitt i ugnen i 9–11 min eller tills de fått fin färg. Låt dem kallna på ett galler. 8. Grädda bullarna mitt i ugnen i 9–11 min eller tills de fått fin färg. Låt dem kallna på ett galler.[/caption] solskensbullar3 solskensbullar5    

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Brownietårta med mjölkchokladkolakräm

En riktigt lyxig, läcker chokladtårta med en fantastiskt god mjölkchokladkolakräm på toppen. En riktig tiopoängare!

0

Saftig citronsockerkaka

Mjuk härlig kaka med en frisk, fräsch citronsmak – en riktig favoritkaka!

0

Vit chokladsockerkaka

Vit choklad i sockerkakan är gudomligt gott!

0

Saftig sockerkaka

En riktigt riktigt mjuk, saftig och härlig kaka – underbart god till fikat.

0

Chokladmuffins med florsocker

Lite florsocker på toppen gör de saftiga muffinsarna ännu godare och läckrare!

0

Chokladmuffins

Saftiga, läckra chokladmuffins! Lätta att baka!

0

Prinsessbollar

Vita chokladbollar – en ljus superläcker, god variant av havrebollar fyllda med vit choklad istället för kakao. Riktiga 10-poängare!

0

Kesobröd utan mjöl

Oerhört mjukt gott bröd fyllt med nyttiga frön, ägg och Keso. Innehåller inte en gnutta mjöl och går bra att frysa in!

0

Chokladbollar

Superläckra, riktiga chokladbollar som är mycket omtyckta på bloggen!

0

Mjölkchokladbollar

Smeten innehåller en 200-grams mjölkchokladkaka som gör bollarna gudomligt goda!

0

Chokaldfudge med saltlakrits

Chokladfudge med krossad Turkisk peppar – ljuvligt gott!

0

Saftig rabarberkaka

Syrlig rabarber + en mjuk, saftig och helt underbart god botten! Passar både som dessert eller som fikabröd till kaffet.

0