UNDERBARA VANILJKRÄMSBULLAR Sååååå grymt goda, härliga och saftiga bullar fyllda med vaniljkräm i mitten. Pärlsockret på toppen knastrar härligt mellan tänderna!
Ca 30 st50 g jäst3 dl mjölk, fingervarm1 ½ dl strösocker½ tsk kardemummakärnor, mortlade1 krm salt2 ägg200 g smör, rumsvarmt12–14 dl vetemjölFyllningca 2 dl marsankräm (blandad enligt förpackningen)Garnering
1 ägg, uppvispatpärlsockerGÖR SÅ HÄR1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, salt, kardemumma, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i ca 30 bitar. Forma släta bullar.
3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.
4. Blanda ihop marsankräm/vaniljkräm, ca 2 dl enligt förpackningen. Den ska inte vara för rinnig.
5. Gör en grop med pekfingret i mitten på bullarna . Fyll den med marsankräm. Låt dem jäsa i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Pensla degen på bullarna med ägg (pensla inte på vaniljkrämen).
7. Strö över pärlsocker.
8. Grädda bullarna mitt i ugnen i 9–11 min eller tills de fått fin färg. Låt dem kallna på ett galler.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!
[caption id="attachment_44235" align="" width="860"] 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, salt, kardemumma, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.[/caption]
[caption id="attachment_44236" align="" width="860"] 2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i ca 30 bitar. Forma släta bullar.[/caption]
[caption id="attachment_44237" align="" width="860"] 3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.[/caption]
[caption id="attachment_44238" align="" width="860"] 4. Blanda ihop marsankräm/vaniljkräm, ca 2 dl enligt förpackningen. Den ska inte vara för rinnig.[/caption]
[caption id="attachment_44239" align="" width="860"] 5. Gör en grop med pekfingret i mitten på bullarna . Fyll den med marsankräm. Låt dem jäsa i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.[/caption]
[caption id="attachment_44240" align="" width="860"] 6. Pensla degen på bullarna med ägg (pensla inte på vaniljkrämen).[/caption]
[caption id="attachment_45030" align="" width="860"] 7. Strö över pärlsocker.[/caption]
[caption id="attachment_45031" align="" width="860"] 8. Grädda bullarna mitt i ugnen i 9–11 min eller tills de fått fin färg. Låt dem kallna på ett galler.[/caption]
Vaniljkrämbullar – underbart goda, saftiga och läckra bullar fyllda med vaniljkräm! Såååå himla goda!!! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde! Baka sockerbullar fyllda med vaniljkräm – klicka här för recept! Vaniljkrämbullar Ca 20 st 50 g jäst3 dl mjölk, fingervarm 1 ½ dl strösocker 1 krm salt½ tsk kardemummakärnor, mortlade1 ägg150 g …
Om du ska baka kanelbullar i dag på Kanelbullens dag så kan jag rekommendera dessa kanelsnurror som jag gjorde till tidningen Hembakat! Saftiga kanelsnurror 25–30 st Nygräddade bullar är alltid populärt och slår det mesta. 50 g jäst 125 g smör, smält 5 dl mjölk, ljummen 1 dl strösocker 1/2 krm salt 1–2 tsk stött kardemumma 1 ägg 12–13 dl vetemjöl Fyllning ca 50 …