Mjuk och supersaftig, chokladfylld kaka som är aningen kladdig i mitten. En av de godaste chokladkakorna som jag ätit faktiskt. Den är gudomligt god. Gräddningstiden kan varieras i några minuter beroende på hur kladdig man vill ha den.
Baka en ljuvligt god kokoskladdkaka – klicka här för recept!Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Saftig & kladdig chokladkaka
12–14 bitar
En riktigt läcker chokladbomb för chokladälskaren som är en blandning mellan kladdkaka och mjuk chokladkaka.
175 g smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 nypa salt
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
150 g mörk choklad, smält
Garnering
florsocker
25–50 g mörk choklad, smält eller riven
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker luftigt med en elvisp. Vispa ner äggen och vispa en stund till. Blanda mjöl, salt, kakao, vaniljsocker och bakpulver och rör ner det i äggblandningen. Tillsätt chokladen och rör om allt till en smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm.
3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 45 min. Låt den svalna i formen och ställ in den i kylen i några timmar före servering. Ät den som den är eller med en klick vispad grädde.