Det här receptet är busenkelt och väldigt gott! Lär dig receptet utantill så har du en kaka du kan slänga ihop i alla lägen! Rör ihop smeten i kastrullen du smälter smöret i, häll den i en smord och bröad form och toppa med lite frysta eller färska bär eller kanske någon frukt, choklad, sötmandel eller något annat gott du gillar! Du kan i princip tillsätta vad som helst. Grädda kakan och du har snabbt en nybakad, läcker dessert eller kaka till fikat.
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskolaoch på Facebook: lindasbakskola
Tips! Byt ut bären mot rivet citronskal i smeten. Supergott!
Snabb bärkaka
Ca 12 bitar
Fantastiskt god och lättgjord kaka som rörs ihop i kastrullen och kan serveras som efterrätt, fika eller på picknick. Fyll den med hallon, blåbär, jordgubbar, rivet äpple och/eller kanel, kardemumma eller krossad choklad! En perfekt kaka man kan variera i det oändliga!
75 g smör
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl strösocker
2 ägg
2 ½ dl vetemjölFyllning
1–2 dl bär eller frukt av den sort du gillar mest, färska eller frysta
ev. strösockerGÖR SÅ HÄR1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och tillsätt resten av ingredienserna i nämnd ordning. Du behöver inte vispa utan bara röra ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i smord och bröad form med löstagbar kant, 22–24 cm i diameter. Lägg bären eller frukten på ytan. Sockra bären eller frukten om du vill ha dem söta.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 30–35 min eller tills den fått fin färg och inte är kladdig. Låt den svalna i formen.
[caption id="attachment_5659" align="" width="860"] 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och tillsätt resten av ingredienserna i nämnd ordning. Du behöver inte vispa utan bara röra ihop allt till en slät smet.[/caption]
[caption id="attachment_5660" align="" width="860"] 2. Häll smeten i smord och bröad form med löstagbar kant, 22–24 cm i diameter. Lägg bären eller frukten på ytan. Sockra bären eller frukten om du vill ha dem söta.[/caption]
[caption id="attachment_5661" align="" width="860"] 3. Grädda kakan mitt i ugnen i 30–35 min eller tills den fått fin färg och inte är kladdig. Låt den svalna i formen.[/caption]
I betalt samarbete med Tweek https://youtu.be/ods6wHI7m_c Klicka på filmen för att se hur man bakar brownietårtan! Underbar chokladbrownietårta med Tweek Easter Eggs i både browniesmeten och som dekoration. Den här tårtan är sockerreducerad och innehåller inget vetemjöl. Men det är inget man kan ana när man smakar den. En himmelskt god tårta med härlig chokladsmak. …
Magiskt god chokladbrownie med glasyr & kokos! Den har en rykande åtgång och är en riktig favorit! TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Brownieglasyrkaka Ca 12 bitar 125 g smör 2 ½ dl strösocker ¾ dl kakao 1 nypa salt 1 ¾ dl vetemjöl 2 ägg Glasyr 30 g smör, smält 1 msk kakao 1 tsk vaniljsocker 3 dl florsocker 3–4 tsk starkt kaffe ev. …
Tuppkaka är nog en av de enklaste kakor som finns att baka! Den innehåller bara 4 ingredienser som man oftast har hemma. Den perfekta kakan som man snabbt kan slänga ihop när man är sugen på något gott eller får oväntat besök. Ytan blir lite härligt frasig och innanmätet är lite som en kladdkaka, men …