Lättbakad, underbart god rabarberkaka med lite segmjuka, frasiga kanter. Den bakas bakas utan bakpulver och är en riktigt lättbakat favorit! Det enkla är ofta det godaste och så är det i detta fall! Mums! Den här kommer bakas många gånger kan jag lova.
Reklam för Lindas avlånga ugnsform
BAKTIPS!
Baka gärna kakan i min avlånga ugnsform som jag tagit fram till bakning! Den har högra, raka kanter och gjord i aluminium vilket gör att gräddningen blir jämn och perfekt! Klicka här för att beställa ugnsformen!
Segmjuk rabarberkaka i limpform
Ca 10 bitar
1 ägg
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
50 g smör, smält
Garnering
ca 2 stjälkar rabarber
1 msk strösocker
1 tsk potatismjöl
ev. några malda kardemummakärnor
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner mjöl och smör och rör om allt till en smet.
2. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.
3. Skala rabarbern och dela dem i längder, något kortare än bredden på limpformen.
4. Strö potatismjöl och strösocker över rabarbern.
5. Lägg rabarberlängderna i en rad i mitt på smeten. Strö eventuellt över kardemumma.
6. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–38 min. Låt den svalna i formen och lyft sedan upp hela papperet med kakan ur formen. Servera vaniljsås eller glass till kakan. Förvara kakan inrullad i bakplåtspapperet så behåller den sina lite segknapriga kanter.
Enkel och älskas av oss