Ljuvligt god bärkaka som funkar året om, men speciellt till vårens alla fester och kalas. Servera den gärna med en fluffig klick vispgrädde eller en härlig vaniljsås. Använd frysta eller färska hallon.
Läcker bärkaka
Ca 8 bitar
2 ägg
2 ½ dl strösocker
2 ¼ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
175 g hallon, frysta (eller andra valfria bär)
2 msk sötmandel, hackad (kan uteslutas)
75 g smör, kylskåpskallt
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Bred ut smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
3. Lägg ut hallon jämnt över kakan. Strö eventuellt över hackad sötmandel. Hyvla smöret med en osthyvel och lägg dem ovanpå smeten och hallonen.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 38–40 min. Låt den svalna i formen. Servera gärna kakan med en klick grädde eller vaniljsås.
tack för receptet mkt god och snabbt att baka