En fantastiskt god amerikansk cookie i jätteformat som är lite seg i kanterna och mjukare inuti. Den är fylld med hackad choklad och Dumlekola. En härlig blandning av godsaker! Farinsockret i degen ger kakan en extra fyllig och god, lite knäckig smak. Tillsätt gärna lite hasselnötter eller sötmandel om du vill ha kakan lite knaprigare.
Kakan är god att äta precis som den är, men kan också serveras som dessert med en klick vispgrädde eller vaniljglass.
Baka en läcker krispig mjölkchokladkladdkaka – klicka här!
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola
Amerikansk cookie med choklad & kola
12–14 bitar 200 g mörk choklad (spar ca 4 bitar till garneringen)
100 g Dumlekola
175 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl farinsocker
1 ägg
1 ½ tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl havregryn
3 ¾ dl vetemjöl Garneringca 4 bitar choklad, grovhackad
florsockerGÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen grovt och skär Dumlekolan i bitar.
2. Vispa smör, socker och farinsocker pösigt i en bunke. Blanda ner ägget. Tillsätt bikarbonat, vaniljsocker, salt, havregryn och vetemjöl. Blanda ihop allt till en deg.
3. Blanda ner choklad och Dumlekola. Rör ihop allt till en smulig deg.
4. Tryck ut smeten i en smord och bröad springform, 22–23 cm i diameter. Strö över lite grovhackad choklad.
5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–35 min. Låt den svalna i formen. Pudra över lite florsocker före servering. Ät kakan som den är eller servera med vispad grädde eller vaniljglass.
[caption id="attachment_10117" align="" width="732"] 1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen grovt och skär Dumlekolan i bitar.[/caption]
[caption id="attachment_10118" align="" width="860"] 2. Vispa smör, socker och farinsocker pösigt i en bunke. Blanda ner ägget. Tillsätt bikarbonat, vaniljsocker, salt, havregryn och vetemjöl. Blanda ihop allt till en deg.[/caption]
[caption id="attachment_10119" align="" width="729"] 3. Blanda ner choklad och Dumlekola. Rör ihop allt till en smulig deg.[/caption]
[caption id="attachment_10120" align="" width="860"] 4. Tryck ut smeten i en smord och bröad springform, 22–23 cm i diameter. Strö över lite grovhackad choklad.[/caption]
[caption id="attachment_10121" align="" width="860"] 5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–35 min. Låt den svalna i formen. Pudra över lite florsocker före servering. Ät kakan som den är eller servera med vispad grädde eller vaniljglass.[/caption]
Jordgubbskaka – en ljuvligt god och lättbakad jordgubbskaka som passar perfekt som dessert med en klick vispgrädde eller ät den som den är till fikat. Den går snabbt att göra och innehåller få ingredienser som man oftast har hemma. En riktig favorit! Kakan kan bakas i en vanlig rund springform också, ca 24 cm i …
https://youtu.be/RSq2Zsn6yTQ KLICKA PÅ FILMEN FÖR ATT SE HUR MAN BAKAR BANANKAKA UTAN MJÖL! Banankaka med chokladsmak som inte innehåller varken socker eller vetemjöl. Nyttig, supergod och perfekt för alla som vill äta hälsosammare godsaker till fikat. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här! TILL DIABETIKER: …