Bloggar Lindas Bakskola Lindas desserter Lindas tårtor

Noblessemarängtårta i långpanna

Under grädden döljer sig friska, fräscha hallon.

Gräddig, chokladig & frasig marängtårta fylld med bär. Den är vansinnigt läcker och god! Passar alla kalas, fester, skolavslutningar och kafferep! Både vuxna och barn älskar denna tårta.

Noblessemarängtårta i långpanna

16–20 bitar

Marängbotten
6 äggvitor
3 dl strösocker

Ovanpå bottnen
200 g mörk choklad

Fyllning
10 dl vispgrädde
200 g vit choklad, finhackad
2–3 dl valfria bär

Fyllning & garnering
ca 20 st chokladplattor, t ex Noblesse

GÖR SÅ HÄR

1. Marängbotten: Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa till ett hårt skum.

2. Bred ut marängsmeten på en ugnsplåt med bakplåtspapper, ca 30 x 38 cm. Grädda bottnen i nedre delen av ugnen i ca 110 min. Låt den kallna på plåten.

3. Smält den mörka chokladen över vattenbad. Pensla marängbottnen med chokladen. Ställ den i kylen tills chokladen stelnat.

4. Fyllning: Vispa grädden fluffig. Hacka den vita chokladen fint och blanda ner den i grädden.

5. Bred ut ett tunt lager vispgrädde. Strö ut valfria bär, t ex hallon, blåbär eller jordgubbsbitar ovanpå grädden. Täck bären med ett tjockt lager grädde.

6. Stick ner chokladplattorna i grädden.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Fransk hallonkaka

Drömgod, lättbakad segmjuk hallonkaka med lite frasiga kanter! Servera den gärna med en klick vispgrädde eller vaniljsås. Använd frysta eller färska hallon. Tips! Bären kan bytas ut mot valfria bär. Fransk hallonkaka Ca 8 bitar 2 ägg 2 ½ dl strösocker 2 ¼ dl vetemjöl ½ tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker På toppen 175 g hallon, frysta  …

2

Marängsvisstårta med jordgubbar

En riktigt, riktigt  läcker sommartårta (som funkar lika bra året runt) med frasiga maränger, jordgubbar, banan, choklad, vispgrädde, glass och chokladsås. Jag älskar kombinationen av dessa goda ingredienser! Tips! Om man inte orkar baka egen marängbotten går det lika bra med färdigköpt! Fyllningen kan varieras efter egen smak. T ex kan man utesluta glassen om man inte ska …

0

Pannkaka i muffinsform

Lättgjorda, fluffiga, ljuvligt goda pannkakor gräddade i muffinsform. De gjorde succé hemma hos mig. Barnen var lyriska! Tips! Tillsätt 2 tsk vaniljsocker i smeten. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Pannkaka i muffinsform Ca 18 st  5 ägg 6 dl mjölk ½ krm salt 3 dl vetemjöl GÖR SÅ HÄR 1. Vispa upp äggen lite lätt med …

0

5 glutenfria baktips – få samma resultat som när du bakar med gluten

Artikeln är ett annonssammarbete med Risenta Idag är det många som av olika anledningar utesluter gluten ur kosten. Är du en av de som tror att glutenfria produkter gör bakningen krångligare? Här är fem tips som visar hur det kan bli enklare. Mjölsorterna vete, råg och korn resulterar i en smidigare deg med bättre jäsegenskaper, …

0

Banankvargpannkakor

Nyttiga, supergoda pannkakor utan vetemjöl. Goda både till frukost, lunch, middag och mellanmål. Servera dem gärna med mosade bär, rivet äpple och/eller Keso. Banankvargpannkakor 6 st i en liten stekpanna (ca 3 st i en normalstor stekpanna) De är allra godast nygräddade! 1 dl havregryn (mixas eller mortlas till mjöl) 3 ägg 1 nypa salt ½ tsk …

0

Enkla vetelimpor

Enkla vetelimpor! Ett av de enklaste bröden man kan baka med jäst! Och de är otroligt goda, saftiga och har en makalöst god knaprig skorpa! Tips! Pensla bröden med vatten och strö över vallmofrön. Vill man ha mer fibrer i brödet kan man byta ut ca 3 dl vetemjöl till grahamsmjöl. Enkla vetelimpor 2 st 50 …

0

Chokladmuffins med hackad lakritschoklad

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Chokladmuffins med hackad lakritschoklad. Ljuvligt goda, supersaftiga och enkla att baka. Choklad och lakrits är en underbar kombination. Jag använde en chokladkaka med knapriga lakritsbitar i, men det går bra med viken choklad som helst. T ex mjölkchoklad, schweizernötchoklad, mintchoklad, mörk choklad, Daim eller någon annan favorit. Chokladmuffins med hackad …

0

Segmjuk rabarberkaka i limpform

Lättbakad, underbart god rabarberkaka med lite segmjuka, frasiga kanter. Den bakas bakas utan bakpulver och är en riktigt lättbakat favorit! Det enkla är ofta det godaste och så är det i detta fall! Mums! Den här kommer bakas många gånger kan jag lova. Reklam för Lindas avlånga ugnsform BAKTIPS! Baka gärna kakan i min avlånga ugnsform som …

1

Kvarglimpa utan vetemjöl

Ett saftigt, luftigt gott bröd som bakas helt utan vanligt vetemjöl. Perfekt för den som inte äter vetemjöl av olika anledningar. Mixa havregrynen till ett mjöl i en hushållsmaskin eller mixer med knivar. Obs! Brödet måste bör kallna helt innan man skär det i skivor. Eftersom brödet är bakat med bikarbonat kan det lukta lite fränt direkt …

0

Kvargpannkakor utan vetemjöl

PROTEINRIK PANNKAKA Mättande, nyttiga pannkakor utan vetemjöl. Den innehåller proteinrika ingredienser som ägg, havregryn och kvarg. Här hittar du fler recept utan socker – klicka här! TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Kvargpannkakor utan vetemjöl 6 st i en liten stekpanna (ca 3 st i en normalstor stekpanna) De är allra godast nygräddade! 1 dl havregryn (mixas eller mortlas …

8

Lindas blåbärscheesecake

En underbar blåbärscheesecake! Sååååå läcker, lyxig och god! Och lätt att göra. Det enda man behöver tänka på är att den måste stå några timmar i kylen att stelna innan den serveras. TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Lindas blåbärscheesecake Ca 12 bitar 250 g digestivekex 100 g smör, smält Fyllning 225 g blåbär, mosade + 1 …

0

Maräng-chokladmoussetårta

Lyxig, superläcker chokladmoussetårta i tre lager! Den är enkel att göra och ljuvligt god. Den spröda marängbottnen är magiskt god och läcker i kombination med den fluffiga moussen. TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Maräng-chokladmoussetårta Ca 12 bitar 100 g vit choklad, smält 1 marängbotten Brun chokladmousse 3 dl vispgrädde 2 äggulor 200 g mörk choklad, smält …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x