Mycket lättolkade, supergoda tunnbröd som inte behöver jäsa. Hela min familj älskar dessa bröd om de har en rykande åtgång. Gör en dubbelsats om ni är många!
Tips! Om du vill ha mer fibrer kan man byta ut 1 dl vetemjöl mot grahamsmjöl.
Snabba bakpulvertunnbröd
6 st
50 g smör, rumsvarmt
5 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ½ dl filmjölk (eller mjölk)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg. Rulla den kladdiga degen ett varv i vetemjöl så den inte klibbar fast på bordet och i händerna.
2. Dela degen i 6 bitar.
3. Forma degbitarna till bollar. Kavla ut dem till rundlar, ca 1/2 cm tunna på ett mjölat bakbord.
4. Kavla sista varvet försiktigt med en kruskavel eller nagga ordentligt med en gaffel.
5. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 7–8 min.