Klassiska frallor med sesamfrön på toppen! Supergoda och lätta att baka! Kan även med fördel användas som hamburgerbröd. Platta till dem lite på plåten före andra gräddningen.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Klassiska frallor
Ca 20 st25 g jäst5 dl vatten, fingervarmt1 ½ tsk salt
2 msk rapsolja12–13 dl vetemjölGarnering1 ägg, uppvispatsesamfrönGÖR SÅ HÄR1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Dela degen i ca 20 bitar. Forma dem till runda bullar med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
3. Pensla bröden med ägg.
4. Strö över sesamfrön.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–12 min. Låt dem svalna på plåten.
[caption id="attachment_57975" align="" width="860"] 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.[/caption]
[caption id="attachment_57976" align="" width="860"] 2. Dela degen i ca 20 bitar. Forma dem till runda bullar med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.[/caption]
[caption id="attachment_57977" align="" width="860"] 3. Pensla bröden med ägg.[/caption]
[caption id="attachment_57999" align="" width="860"] 4. Strö över sesamfrön.[/caption]
[caption id="attachment_58000" align="" width="860"] 5. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–12 min. Låt dem svalna på plåten.[/caption]
Kanelbullesockerkaka – en supersaftig sockerkaka med smak av kanelbulle. Smeten varvas med en socker- och kanelblandning som ger en superläcker, god smak!