Baconlindad sparris är lyxigt gott och lätt att tillaga. Ett fantastiskt tillbehör som passar till kött, kyckling och grönsaker.
Tips! Fler goda, läckra, enkla matrecept – klicka här!
Tips! Ugnsgratinerad tomat – klicka här för recept!
Klicka tillbaka till receptet couer de filé chicken här!
Baconlindad sparris
4 personer
12 sparrisstjälkar
4 baconskivor
salt
GÖR SÅ HÄR
1. Skär bort den träiga, hårda ytterkanten på sparrisen.
2. Lägg sparrisstjälkarna 3 och 3 (tre stycken i varje hög).
3. Linda en baconskiva runt varje sparrisknippe.
4. Värm upp en stekpanna och stek sparrisarna i smör eller olja. Salta på sparrisen. Stek tills baconskivorna fått en lagom knaprig yta.
Tips! Fler goda, läckra, enkla matrecept – klicka här!
Tips! Ugnsgratinerad tomat – klicka här för recept!
Hej! Kan man ersätta bacon skivorna med kycklingbacon eller kalkonbacon istället? Tänkte servera det tillsammans med oxfilé? Skulle det funka tror du
Ja, det går bra! Med vänlig hälsning Linda