Omelett är lätt att göra, nyttigt och mättande. Man kan fylla den med vad man vill och den kan serveras med t ex en klick Keso och färska grönsaker. Jag brukar smaksätta omeletten med de grönsaker jag har hemma, men skinka, tomat och rödlök som jag använt idag är alltid gott!
Omelett är en lättgjord maträtt gjord på ägg som kan tillagas med eller utan andra ingredienser. Äggen vispas ihop till en smet som gräddas och den steks oftast bara på ena sidan. Den kan vikas ihop på mitten när den är färdigstekt.
Tips! Kolla in fler goda, lättlagade matrecept på min blogg – klicka här för recept!
Tips! Servera omeletten med stekt avokado – klicka här för recept!
Omelett med skinka och grönsaker
1–2 personer
3 ägg
½ dl vatten
salt
svartpeppar
100 g skinka, skuren i bitar
1 tomat, skuren i småbitar
½ rödlök (eller gul lök), hackad
GÖR SÅ HÄR
1. Vispa ihop ägg och vatten med en gaffel i en skål. Tillsätt salt och svartpeppar.
2. Värm upp en stekpanna med en klick smör. Bryn skinka, tomat och rödlök snabbt i stekpannan. Tillsätt äggröran och låt den stelna. Dra försiktigt med en gaffel i omeletten då och då undertiden den stelnar. Tips! Servera omeletten med Kesosallad – klicka här för recept!
Tips! Kolla in fler goda, lättlagade matrecept på min blogg – klicka här för fler recept!
Tips! Servera omeletten med stekt avokado – klicka här för recept!