Snabb, lättgjord, klassisk filmjölkslimpa som är oerhört god och populär – en riktig favorit! Den håller sig saftig flera dagar i en plastpåse i rumstemperatur.
Tips! Baka en osötad morotsfilmjölkslimpa utan sirap – klicka här för recept!
Tips! Baka fluffiga, goda Hönö västkustkakor – klicka här för recept!
Filmjölkslimpa
1 st
3 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl eller rågmjöl (kan även bytas ut mot vetemjöl)
2 dl havregryn
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 ½ dl filmjölk
1 dl mörk sirap (ljus funkar också bra, men har mildare smak och färg)
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Tillsätt filmjölk och sirap och rör ihop allt till en kladdig smet.
3. Häll upp smeten i en limpform, ca 1 1/2 liter, klädd med bakplåtspapper.
4. Strö lite vetemjöl på ytan.
5. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min. Lägg över ugnsfolié i slutet av gräddningen om den blir för brun på ytan. Låt limpan svalna inlindad i en handduk. Vänta tills den kallnat helt innan du skär den i skivor.
Tips! Baka en osötad morotsfilmjölkslimpa utan sirap – klicka här för recept!
Tips! Baka fluffiga, goda Hönö västkustkakor – klicka här för recept!
Det absolut de bästa bröd, bakar minst 2 limpor varje vecka samt till alla mina vänner