Fluffig, hög och luftig tårtbotten. Den har en perfekt konsistens och passar alla tårtor och fyllningen kan varieras precis som man vill. Ett riktigt suveränt tårtbottenrecept.
Här finns recept på fler goda, läckra tårtor – klicka här!
Recept på ljus, fluffig, perfekt tårtbotten – klicka här!
Chokladtårtbotten
Chokladbotten
3 ägg
3 dl strösocker
1 dl vatten, kokhett
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
½ dl kakao
2 ½ dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Klä en form, ca 24 cm i diameter med bakplåtspapper i bottnen och med en bred krage runt insidan av kanten.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke.
3. Rör ner det varma vattnet.
4. Blanda bakpulver, vaniljsocker, kakao och vetemjöl och rör ner det i äggsmeten. Häll ner smeten i formen.
7. Grädda kakan längst ner i ugnen i 46–48 min. Låt den kallna i formen.
8. Skär bottnen i 3 delar/bottnar med en vass kniv.
Här finns recept på fler goda, läckra tårtor – klicka här!
Recept på ljus, fluffig, perfekt tårtbotten – klicka här!
Här finns recept på fler goda, läckra tårtor – klicka här!
Recept på ljus, fluffig, perfekt tårtbotten – klicka här!
Bra recept, bra resultat! Blev hög och luftig, dock lite hård i kanterna och blev klar efter 40 minuter. Kommer göra detta recept fler gånger!