Ljus kladdkaka är galet gott! Och att dekorera den med vitt florsocker, svarta ögon och mun är helt perfekt i halloweentider. En spök-kladdkaka att servera på Halloween! Ljuvligt gott och mycket enkelt!
Spökkladdkaka
12 bitar
150 g smör
2 ½dl strösocker
1 msk vaniljsocker
½ krm salt
2 dl vetemjöl
2 ägg
Extra lyxig kladdkaka: Tillsätt 100 g vit choklad i smeten.
Garnering
florsocker
chokladsås till ögon och mun
Till formen
smör
kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med smör och bröa den med kokos som ger en underbar smak till kakan (eller ströbröd).
2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
3. Häll smeten i formen.
4. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 20 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha kakan.
5. Låt kladdkakan kallna i formen. Pudra över florsocker före servering. Måla ögon och mun med chokladsås. Servera gärna med vispgrädde och extra chokladsås.