BÄRPAJ MED KOLASNITTDEG

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Hallon- & och jordgubbspaj med ett kolasnitt-täcke. Den är himmelskt god. En riktigt läcker, lyxig bärpaj som är väldigt enkel att baka! Bland det godaste jag bakat på länge! En underbar paj! Kolasnittstäcket är makalöst gott!

Servera gärna med hemgjord vaniljvisp – recept klicka här eller hemgjord vaniljsås – recept klicka här!

Bärpaj med kolasnittdeg

Kolasnittdeg
100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
½ tsk bakpulver
2 msk ljus eller mörk sirap 

2 ½ dl vetemjöl
½ krm salt

Fyllning
300 g valfria blandade bär, t ex hallon, jordgubbar, blåbär (frysta eller färska)
1–2 msk potatismjöl
3 msk strösocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop smöret med alla ingredienserna till en deg.

2. Kavla ut degen på ett bakplåtspapper (ungefär samma storlek som pajformen).

3. Lägg dina bär i botten på en pajform, ca 26 cm i diameter. Strö över potatismjöl och strösocker. Rör om.

4. Vält bakplåtspappret med den utkavlade degen över pajformen så att pajdegen hamnar över bären. Dra bort bakplåtspappret.

5. Grädda pajen längst ner i ugnen i 25–30 min eller tills den fått fin färg. Servera gärna med vaniljsås, vaniljvisp eller glass.

Hemgjord vaniljsås – recept klicka här!

Vaniljvisp – recept klicka här!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

© 2020 Lindas Bakskola. Alla rättigheter reserverade.