Rabarberkaka rabarberkladdkaka med smulor som är magiskt god!!! Den lagom kladdiga bottnen är en perfekt kombination med den sursöta rabarberns och smuliga toppingen. Den rabarberkakan som får allra högsta betyg!
Tips! Baka en drömgod, klassisk rabarberkladdkaka – klicka här för recept!
Rabarberkaka rabarberkladdkaka med smulor
12 bitar
Ca 12 bitar
150 g smör
2 ½ dl strösocker
½ krm salt
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 3/4 dl vetemjöl
(ev. 1 krm kardemummakärnor, malda)
Fyllning
3–4 stjälkar rabarber, skalade & skurna i bitar
2 tsk potatismjöl
2 msk strösocker
Smultopp
100 g smör
2 dl vetemjöl
1 ½ dl strösocker
1 nypa salt
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter.
3. Skala rabarbern och skär den i bitar. Strö potatismjöl och strösocker över rabarberbitarna.
5. Lägg ut rabarberbitarna på smeten. Strö eventuellt över kardemumma
6. Smultopp: Nyp ihop alla ingredienser till en smuldeg. Strö den över rdabarbersmeten.
7. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–38 min. Låt den svalna i formen. Pudra eventuellt florsocker på kakan före servering. Servera gärna med vaniljsås, vispgrädde eller glass.
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!