Ljusa havrebollar är galet gott. Havrebollarna kan självklart smaksättas med 1–2 msk kakao, men då kan man minska mängden vaniljsocker till 1 msk. Jag älskar dessa ljusa havrebollar med mycket kokossmak. Jag brukar alltid ha kokos även i smeten, men det kan man strunta i om man vill. Och bollarna kan rullas i pärlsocker om man vill.
ljusa havrebollar
Ca 20 st
100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker eller 1 ½ dl florsocker
1 dl kokos
2 msk vaniljsocker
4 dl havregryn
ca ½ dl vatten
Garnering
kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Blanda alla ingredienser i en bunke. Vispa ihop allt med en elvisp så att smeten blir riktigt kladdig. Anpassa mängden vatten så bollarna blir ganska kladdiga, men de ska ändå hålla ihop bra när de rullas.
2. Gör runda bollar i önskad storlek och rulla dem i kokos. Förvara dem i kylen.
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här)