Hallongrottor är en av de absolut populäraste småkakorna och att göra en läcker paj av kakorna är mycket uppskattat och kul att bjuda på.
Hallongrottpaj
24 st
Deg
300 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl strösocker
1 krm salt
6 ½ dl vetemjöl
Fyllning
1–2 dl hallonsylt
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Nyp ihop smör, strösocker, salt och vetemjöl i en bunke till en kakdeg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.
2. Dela degen i 24 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem i en långpanna, ca 22 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
3. Tryck gropar i bollarna med pekfingret eller änden på en slev. Fyll groparna med hallonsylt.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 min. Servera gärna med vaniljsås, vispgrädde eller glass.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!